У 2000 році між Державним комітетом України з державного матеріального резерву та одним хлібоприймальним відкритим акціонерним товариством Вінницької області було укладено договір про відповідальне зберігання зерна пшениці в кількості 2 400 тонн. Коли минуло чотири роки, дане товариство було об’єднане з іншим товариством, яке стало його правонаступником всіх прав та обов’язків. Приміщення складу, де зберігалось зерно Держкомрезерву, нове товариство передало у власність іншому ЗАТ. Між цими двома товариствами у 2008 році було укладено угоду, відповідно до якої останнє товариство прийняло на довготермінове збереження зерно пшениці, яке належить Державному комітету України.

За даними Держкомрезерву на даний час на відповідальному збереженні ЗАТ рахується зерно пшениці в кількості 670 тонн. Згідно цієї інформації співробітниками державної хлібної інспекції у Вінницькій області було проведено перевірку. Інспекторами було виявлено нестачу зерна пшениці в кількості 470 тонн, загальна вартість якої складає 752 тисячі гривень.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Зараз співробітниками міліції проводяться подальші заходи, спрямовані на встановлення кола осіб, причетних до вчинення злочину.


Переглядів: 3198
Поширень: 0