- Ми маємо прекрасні види на урожай! За нормальним перебігом обставин в поточному році ми розраховуємо на урожай від 2 млн. 300 тис. тонн до 2,5 млн. тонн зернових, - повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій. - Минулого року зернові в області разом з кукурудзою зібрали в межах 1 млн. 700 тис. тонн.

Відзначає перший заступник губернатора і збільшення площ посіву озимини – до 540 тис. га, що майже на 140 тис. га більше, ніж торік.

Також на Вінниччині планують зібрати втричі більше ріпаку, ніж торік.
- Ми розраховуємо отримати щонайменше 300 тис. тонн ріпаку, - сказав Валерій Коровій. - Ріпак є високорентабельною культурою для наших сільськогосподарських підприємств. Поряд зі збиранням ріпаку, нас спонукають до проведення дуже серйозних заходів по усьому блоку, що стосується обробки, зберігання та можливої переробки ріпаку на вінницькому оліє-жировому комбінаті або його експорту.

Початок збирання врожаю в південних районах Вінницької області планується вже за 10-14 днів. Забезпечення технікою сільгосптовариств абсолютно нормальне, кажуть чиновники.


Переглядів: 3168
Поширень: 0