Підпорядковане йому господарство мало багато несплачених боргів по кредитах та позиках, що не дозволяло як фінансово неспроможному отримати кошти на підтримку з державного бюджету. Тим не менш, прагнення отримати свій шматочок бюджетного пирога примусило директора піти на службову аферу.

Від імені власної доньки він реєструє нове підприємство, також фермерське господарство, і тут же просить фінансової підтримки на розвиток у фонді, що виділяє кошти на підтримку фермерських господарств. Підстава – закупівля техніки для обробітку майже 100 га землі, між тим як насправді новоутворене господарство не мало в активі жодного клаптика землі. Щойно бажані 100 тисяч гривень надійшли на рахунки господарства, протягом кількох днів кошти були переведені директором на рахунок його підприємства-боржника і в подальшому витрачені на виплату кредитів.

- Оскільки господарство мало заборгованість по раніше отриманих кредитах та позичках, його директор не мав права на отримання коштів для підтримки з державного бюджету, - пояснює начальник відділу податкової міліції Тростянецької ОДПІ Юрій Сичук. – Відтак використання 100 тисяч гривень допомоги на розвиток господарства, які насправді були спрямовані на покриття боргів іншого, підпадає під 209 статтю Кримінального кодексу України – легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом. Відносно директора вже порушена кримінальна справа за згаданою статтею. Наразі триває розслідування.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3162
Поширень: 0