Про це повідомив голова облдержадміністрації за підсумками переговорів з інвесторами. З реальним втіленням аналогічного проекту – поки єдиного в СНД – Микола Джига ознайомився у Казахстані. Зокрема, він відвідав новозбудований цементний завод потужністю 1,2 млн. тонн цементу в рік. Підприємство працює на основі новітньої енергозберігаючої технології – т.зв. «сухого» методу. Окрім економічності сухий спосіб істотно покращує умови праці і екологічний стан промислової зони.

Подібне виробництво інвестор планує запустити на Вінниччині. Поклади вапняку в розмірі 120 млн. тонн, розвідані в області, дозволяють створити потужності на рівні 1-1,3 млн. тонн цементу в рік. Здати в експлуатацію завод передбачається за 2,5 року. Лише на виробництві буде створено 500 нових робочих місць з середньою зарплатою не менше 5 тис. грн.. Прогнозується валовий дохід в межах 1 млрд. грн.. Попередньо інвестиційну вартість проекту оцінюють у 200 млн. доларів США. Окупиться він за три роки. Представник компанії інвестора Станіслав Панько зазначив, додаткові інвестиції вкладатимуться також в інфраструктуру.

За місяць компанія планує відрядити до області робочу групу у складі своїх експертів. Вона має відпрацювати з місцевою владою алгоритм реалізації проекту.

«Залучення потужних інвестицій і реалізація вискокотехнологічних проектів – мій пріоритет на посаді голови облдержадміністрації. Адже це дає можливість створити нові якісні робочі місця, збільшити регіональний валовий продукт і надходження до бюджету. Це буде знаковий проект для області і серйозний об’єкт для країни», - прокоментував Микола Джига.

На сьогодні цементна галузь України представлена 15 заводами.

Для довідки:
Vicat Group – один зі світових лідерів з виробництва цементу, бетону і агрегатів з їх виготовлення. Vicat є третім за величиною виробником Франції у цій галузі. Vicat володіє 12 цементними, 226 бетонними заводами, 70 кар\'єрами по всьому світу. Компанія виробляє більше 17 млн. тонн цементу в рік. Щороку компанія виробляє більше семи мільйонів кубічних метрів бетону і більше 15 млн. тонн гранул. Компанія представлена у Франції, в США, Туреччині, Сенегалі, Єгипті, Швейцарії, Казахстані.

 


Переглядів: 7104
Поширень: 0