Голова облдержадміністрації Микола Джига 2 лютого відвідав з робочим візитом Бершадський район. На зворотному шляху він завітав у Тростянець, де провів робочу зустріч з керівниками району.

Микола Васильович цікавився станом виконання доручень голови облдержадміністрації, зокрема, щодо приведення орендної плати за землю до ставки 3%, залученням інвесторів, роботою молокоприймальних пунктів, перспективами розвитку тваринницької галузі, станом доріг та освітлення населених пунктів району, впровадженням енергозберігаючих технологій.

Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності створення сприятливого інвестиційного клімату для активного залучення коштів в економіку району. А це, в першу чергу, вимагає створення бази даних інвестиційно привабливих об’єктів та вільний доступ до неї усіх зацікавлених. Голова райдержадміністрації Сергій Скіць під час проведення співбесід із сільськими головами доручив їм зібрати та надати таку інформацію.

Очільник області цікавився станом дотримання законності на теренах району, оскільки в окремих районах області спостерігалися випадки перевищення службових повноважень працівниками силових структур та фіскальних органів. Він зазначив, що правоохоронні органи в межах закону мають усіма силами сприяти органам державної влади у виконанні ними своїх повноважень.

В рамках обговорення перспектив відродження та розвитку в районі тваринницької галузі, Микола Васильович та Сергій Васильович відвідали тваринницьку ферму СТОВ «КОЛОС», с. Капустяни. Голова облдержадміністрації був приємно вражений здобутками наших земляків. Агроформування, яке очолює Валерій Темрієнко, по праву вважається одним із флагманів аграрної галузі району, зокрема у тваринництві. Облаштування приміщення, побутові умови, стан поголів’я ВРХ відповідають світовим стандартам. «Ми їдемо за передовим досвідом до країн Європи, а кращі зразки ведення господарства маємо на власній землі»,- відмітив голова облдержадміністрації.

Керівник даного підприємства сміливо впроваджує передові технології у своєму господарстві і має ресурси для розширення сфери діяльності. Так, зокрема, планується відбудувати зруйновані приміщення тваринницьких ферм в с.Китайгород, а згодом відтворити інфраструктуру територіальної громади села. Його ініціатива знайшла підтримку Миколи Васильовича, який підтримав і поставив його у приклад іншим суб’єктам господарювання.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу, що з тваринницької ферми не повинна бути забрана жодна цеглина. А на землі мають працювати ті землекористувачі, які будуть використовувати її ефективно, сплачувати відповідну орендну плату, податки та платежі до бюджетів усіх рівнів, гідну заробітну плату та постійно опікуватися соціальною сферою.

У найближчих планах очільника області – офіційний візит на Тростянеччину.


Переглядів: 3320
Поширень: 0