В області знайшли 45 ділянок під будівництво молочнотоварних комплексівЯк повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Павліченко, ділянки поділено на три групи. Перша група – це ті, які потребують інвестора. Їх в області нарахували 16 в різних районах. Аби усунути бюрократичні перепони для інвестора, створена спеціальна робоча група, яка допомагатиме на підготовчому етапі проектування та отримання відповідних дозволів.

До другої групи виробничих зон належать такі, де вже проводиться будівництво ферм з використанням доїльних залів. У третій групі – ділянки, які взагалі незатребувані інвесторами, оскільки галузь тваринництва їх не приваблює. Разом з тим, зауважує Анатолій Павліченко, держава сьогодні готова підтримувати цей сектор сільського господарства фінансово. Також спостерігаються тенденції до відновлення банківського кредитування агропромислового комплексу, повідомив начальник управління НБУ у Вінницькій області Анатолій Педоренко.

Керівник області Микола Джига наголосив на важливості співпраці влади, бізнесу та банкірів в реалізації проектів в тваринництві. «Це серйозні інвестиційні проекти, без здійснення яких ми не зможемо рухатись вперед», - сказав він.


Переглядів: 2718
Поширень: 0