Загорання виникло у магазині господарчих товарів «Сучасний дім». Як з`ясувалося, дим, що йде з будівлі навпроти, помітила чергова медсестра поліклініки, і замість того, щоб зателефонувати на «101», подзвонила власнику магазину. Той, в свою чергу, прибувши на місце події вирішив обійтись без професійної допомоги рятувальників і почав відкривати двері. Швидкий доступ кисню спричинив спалах та пришвидшив розповсюдження полум`я. Після всього медсестра зателефонувала в оперативно-рятувальну службу, та на той час полум`я вже добряче розгорілось.

Першим на місце події прибув черговий караул місцевої пожежної команди, згодом до гасіння долучилися бійці самостійної державної пожежної частини міста Немирова. Незважаючи на те, що працювати доводилося у важких умовах (сильний мороз), рятувальникам вдалося не допустити поширення вогню на сусідні будівлі. Пожежу було ліквідовано о 3 год. 48 хв.

За висновками фахівців орієнтовно причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації приладів опалення. Річ у тім, що магазин опалювався за допомогою котла на твердому паливі, і, за словами господаря, на ніч біля котла вони складали дрова, щоб ті до ранку підсихали. Цього разу дрова підсохли швидше, ніж наступив ранок… Прямі збитки від пожежі становлять близько 80 тис. гривень.

На місці працює мобільно-оперативна група УМНС у Вінницькій області.


Переглядів: 3626
Поширень: 0