У четвер, 10 липня, у Вороновицю на прохання постраждалих від пожежі приїхав голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, його заступник Василь Жердецький, голова Вінницької райдержадміністрації Юрій Щетинін із затупником Людмилою Грабовською.


Пожежа, яка трапилась вночі 28 квітня цього року в двоповерховому будинку, де мешкали робітники Степанівського цукрозаводу, знищила все майно людей. Від 16-квартирного будинку  залишилися лише стіни. Сорок чоловік, серед яких діти, опинилися без документів, одягу практично на вулиці. Втім, поселитися в непристосованому гуртожитку їм допомогла селищна влада, а райдержадміністрація з резервного фонду виділила по 5 тис. грн. на кожного. Одягом допомагали односельці, близькі та родичі.

Олександр Домбровський  роз\'яснив:
- Сім\'ї потребують житла, і влада повинна допомогти. Уже готова проектно-кошторисна документація з усунення аварійності, з обласного бюджету на це пішло 86 тис. грн. Уже є перелік потрібних будматеріалів, аби реконструювати будинок, встановити дах. На першому етапі підрядна організація розчистить будинок, зробить перекриття  і усуне аварійність – для цього нами буде виділено 200 тис. грн. Потрібно якнайшвидше зробити робочий план за термінами – адже якщо візьмемося до праці спільно з селищною радою, райдержадміністрацією, то є сподівання встигнути все зробити до опалювального сезону. Оздоблювальні роботи виконуватимуть самі родини – кожна свою квартиру. Я скажу ще одне – страхуйте своє майно!  Якби воно було застраховане, то жильці отримали б відповідні компенсації.
Зустріччю з губернатором люди залишились задоволеними.


Переглядів: 3768
Поширень: 0