За головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Романа Аксельрода відбулося засідання комісії щодо підведення підсумків конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку 2010».

Основним напрямком проведення конкурсу “Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” є виконання програми соціально-економічного розвитку населеного пункту, зокрема у:

  • проведенні капітального та поточного ремонту житлового фонду;
  • реконструкції, ремонту та утриманні в належному стані вулиць, доріг, шляхопроводів, забезпеченні розвитку та сталої роботи технічних засобів регулювання дорожнього руху, зовнішнього освітлення тощо.

Переможцями конкурсу вважаються населені пункти, які домоглися найкращих результатів за річними підсумками роботи у виконанні програми соціально-економічного розвитку населеного пункту, а також у дотриманні громадського порядку, створенні належних умов для праці, відпочинку та побуту громадян; роботі, пов\'язаній з охороною довкілля, в тому числі із запобіганням забрудненню річок, озер, повітряного бассейну; збереженні наявних і створенні нових парків, скверів, лісопарків та інших об\'єктів зеленого будівництва; збереженні історико-культурної спадщини; своєчасному виконанні заходів щодо підготовки житлового фонду об\'єктів житлово-комунального господарства і соціальної сфери до роботи в зимових умовах тощо.

За результатами конкурсу визначено найкращі міста, селища та села області.

У номінації «Краще місто» визначено такі міста: перше місце отримало місто Ладижин, друге – Хмільник, третє – Тульчин.

Кращими селищами стали Томашпіль і Турбів.

Не залишилися поза увагою і найменші населенні пункти. Так перше місце отримало село Уланів Хмільницького району, друге – Залужжя Теплицького та третє – Котюжани Мурованокуриловецького району.


Переглядів: 4648
Поширень: 0