В Глуховецький каоліновий завод інвестують 20 млн євроГолова обласної державної адміністрації Микола Джига 19 квітня відвідав з робочим візитом Козятинський район, а саме ЗАТ „Глуховецький каоліновий завод” і ЗАТ „Глуховецький гірничо-збагачувальний каоліновий комбінат”, що об’єднанні у ТОВ „АКВ Українське каолінове товариство”.

Під час знайомства з підприємством Микола Джига зустрівся з представниками AKW Ukrainian Kaolin Company Др. Отто Хібером, а також з генеральним директором Андрієм Гордієнком та Балабановим Олександром. Керівники товариства відмітили, що ТОВ „АКВ Українське каолінове товариство” належить до всесвітньо діючого німецької корпорації Кварцверке (Фрехен, Німеччина). Це є промислова група, яка понад 120 років успішно діє в галузі видобування, переробки та збагачування мінеральної сировини – каоліну, польового шпату та кварцового піску. З приходом потужного іноземного інвестора підприємства холдингу динамічно розвиваються, базуючись на довірі споживачів та використовуючи широкий досвід у галузі збагачення каолінів. Станом на 2011 рік потужності підприємства складають 90 тис.тон на рік мокрого збагачення та 43тис. тон - сухого збагачення. Також на території України підприємство реалізує каолін сирець та пісок. У даній промисловості задіяно 330 фахівців із видобування, збагачення та збуту продукції. Середня заробітна плата складає 2407,00 грн.

Основним споживачем є виробники будівельної кераміки та паперу. Також каолін знаходить своє застосування у виробництві будівельних матеріалів, лакофарбових, гумовотехнічних та фармацевтичних продуктів.В Глуховецький каоліновий завод інвестують 20 млн євро

З 2006 року материнською компанією було інвестовано 144,5 млн. грн., у тому числі безпосередньо у розвитку технологій та розширення потужностей – 100 млн. грн. За цей період було побудовано сучасний склад готової продукції, встановлено обладнання цеху згущення, суттєво покращена інфраструктура підприємства та технологія збагачення, яка дозволяє підприємству вийти на міжнародні ринки споживання збагаченого каоліну.

Андрій Гордієнко також відмітив, що на найближчі 2-3 роки заплановані інвестиції складають близько 20 млн.євро.

Слід відмітити, що дане підприємство відіграє велике соціальне значення в регіоні, сплачуючи у повному обсязі усі податки та збори до державного та місцевого бюджетів. Так, за 2010 рік було сплачено 4,5 млн.грн. податку на прибуток та 1,7 млн.грн. – на здобування корисних копалин.

Але керівники товариства звернулись до Миколи Джиги за сприянням у вирішенні проблем, які, на жаль, не в змозі самостійно подолати. Ці питання, перш за все, пов’язані з закупівлею газу у стабільних та надійних регіональних постачальників та відшкодуванням ПДВ. Також на підприємстві існує регулярна проблема недостачі необхідної кількості залізничних вагонів, адже значна частина експортних поставок відбувається залізничним транспортом. Непростою є проблема ремонту доріг, які є дорогами загального використання. Керівництво товариства звернулось з проханням у спільному вирішенні питання з боку державної та місцевої влади і готові до співпраці і знаходження компромісу.

У свою чергу Микола Джига дав доручення відповідним службам та установам у міру своєї компетенції та повноважень допомогти у вирішенні поставлених питань. Адже, як зазначив голова обласної державної адміністрації, розвиток такого роду підприємств сприяє покращенню економічного й соціального життя району та області в цілому і сприяє позитивному інвестиційному іміджу Вінниччини.


Переглядів: 14505
Поширень: 0