Северинівка - приклад успішної інфраструктури на ВінниччиніСьогодні Северинівка – одне з кращих сіл Жмеринського району. Має розгалужену інфраструктуру, газифіковане, є водопровід, школа, мережа магазинів тощо. Вже декілька років поспіль Северинівська територіальна громада є одним із найбільш грантореалізуючих сіл Вінниччини. В області уже більше п\'яти років проводять конкурси територіальних громад, де Северинівка постійно бере участь, як і у міжнародному конкурсі благодійного фонду «Східна Європа». Там Северинівська громада представила свій проект «Відновлювальні й альтернативні джерела енергії» і стала одними з переможців.

На базі сільської громади реалізується ряд проектів з оновлення, модернізації інфраструктури та впровадження енергозберігаючих технологій. В цьому переконався і голова облдержадміністрації Микола Джига, який відвідав Северинівку з робочим візитом.

Першим об’єктом ознайомлення став спорткомплекс, який має запрацювати вже цього року.

Зі спортом тут дружать, мають футбольну та волейбольну команди, а от змагання проводити було ніде. Три роки тому сільська громада виграла загальноукраїнський конкурс й отримала грант на переобладнання занедбаної колгоспної майстерні під спортзал. Сьогодні тут завершують ремонтні роботи. Уже встановили великі металопластикові вікна, настелили підлогу, виклали кахлі в душових. Обігріватиме та освітлюватиме приміщення вітряк іноземного виробництва, встановлений сільськими спеціалістами. До речі, інший вітряк, встановлений у долині за селом біля артезіанської свердловини, уже справно відпрацьовує вкладені у нього гроші, закачуючи воду в місцевий водогін протяжністю понад тридцять кілометрів. І хоча вітряк виконує допоміжну роль, все ж економію дає відчутну, завдяки чому вдалося звільнити від оплати за воду сільську амбулаторію та дитячий садок.
Давши високу оцінку будівельникам та ремонтникам, губернатор порадив привести спортзал у більш сучасний вигляд. Він доручив якісніше підходити до роботи, замінити перекриття, покласти червоний шифер та пофарбувати зовнішні контури у яскраві кольори. Роботи мають бути завершені до дня медичного працівника, вже в цьому червні.

Северинівська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини квартирує у старій будівлі, де у двох прохідних кімнатах тісняться оглядовий кабінет і маніпуляційна, лабораторія і канцелярія. А сфера їх роботи охоплює 2 тисячі 87 осіб територіальної громади. Та поряд уже готується відчинити двері нове просторе приміщення, в якому передбачено всі необхідні кабінети та служби, і підключений термальний насос, який вирішує проблему теплопостачання.

Микола Джига оглянув нове приміщення передбачене під амбулаторію, де переконався у швидких темпах робіт та поспілкувався із медперсоналом. На облаштування використано 223 тис. грн. (30 тис. грн. з районного та 40 тис. із сільського бюджетів) Про роботу закладу голові облдержадміністрації розповіли і пацієнти, які відмітили якісне надання послуг та уважне ставлення до людей працівниками амбулаторії. Серед проблем – відсутність швидкої.

Голова облдержадміністрації пообіцяв у найближчий час забезпечити заклад «каретою швидкої допомоги». Нове ж приміщення амбулаторії має бути здане до дня медичного працівника.


Переглядів: 8263
Поширень: 0