За словами 1-го заступника начальника УМВС Валерія Пастуха, ділки підробляли горілчані торгові марки, які на ринку алкогольної продукції вирізнялися відносною дешевизною та попитом. Фуру, в якій знаходилось 1349 упаковок горілки, кожна з яких містила 20 пляшок, міліціонери зупинили на трасі. Автомобіль «DAF» з підробленими горілчаними виробами прямував до Київської області.

За висновками експертів, вилучена горілка не відповідає обов’язковим вимогам держстандарту та виготовлена з порушеннями технологічної інструкції горілчаного виробництва.

Пляшки з привабливими етикетками та сумнівним вмістом не потрапила до споживача. За даним фактом слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України.

«Після того, як було порушено кримінальну справу, ми провели обшук на підприємстві. В результаті обшуку вилучено 15 тисяч літрів спирту етилового, 8 тисяч літрів спиртово-водної суміші для приготування горілки, пакувальна тара, скло – 2200 бутилок, акцизні марки – 2800 шт. Всього вилучено майже на мільйон гривень», - повідомив Валерій Пастух.

За незаконне виготовлення, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів в кримінальному законодавстві передбачено покарання – від штрафу до 1050 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі до 3-х років.


Переглядів: 2876
Поширень: 0