Співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Вінницькій області в ході перевірки дотримання вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу» 17 травня виявили та припинили незаконну діяльність двох закладів, які надавали послуги в сфері грального бізнесу.

15 гральних автоматів правоохоронці виявили та вилучили в одному з ресторанів міста Калинівка. Зал з автоматами був прихований від звичайних відвідувачів і працював підпільно. Інший заклад, що надавав гральні послуги, правоохоронці виявили в районному центрі Тростянець. Незаконний бізнес був організований в приміщенні одного з комп’ютерних клубів. Відвідувачі давали гроші адміністратору і через всесвітню мережу «інтернет» на комп’ютерах здійснювали гру. У разі виграшу грошову винагороду також видавав адміністратор. Сам процес азартної гри на комп’ютері нічим не відрізняється від процесу гри на гральних автоматах.

Наразі по вказаним фактам вирішується питання про порушення кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.203 та ч.2 ст.203 Кримінального кодексу . (Зайняття забороненими видами господарської діяльності. )Робота по виявленню подібних фактів триває.

Законом України від 22.12.2010 р. № 2852-VI внесено зміни до Кримінального кодексу України з метою удосконалення законодавства про заборону грального бізнесу. Так, Кримінальний кодекс доповнено ст. 203-2, відповідно до якої зайняття гральним бізнесом карається штрафом від 10 до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170000 до 850000 грн.). Ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, караються обмеженням волі на строк до 5 років.


Переглядів: 2836
Поширень: 0