В Мурованокуриловецькому районі на Вінниччині 25 – річний вчитель сільської школи обманним шляхом примусив учня 11 класу спуститися в недіючу криницю, яка перетворилася для хлопця на в’язницю. Нелюдський метод виховання отримав кримінальну кваліфікацію. Наляканому підлітку вчитель пригрозив фізичною розправою, якщо останній комусь розповість. Ця подія сталась в ніч з 9 на 10 травня поблизу села Обухів.

Як розповів начальник Мур-Куриловецького РВ УМВС Валерій Жучковський, сьогодні зранку до райвідділу міліції прийшов потерпілий разом зі своїми батьками і розповів про те, що сталось два тижні тому. Молодий вчитель, як з’ясувалось, працює в Обухівській загально-освітній школі три роки. Позбавивши підлітка волі на якийсь час, він вирішив провчити старшокласника, який начебто позаочі його ображав. Близько 23 години 9 травня на одній з вулиць села він разом з 19 річним місцевим молодиком підізвали потерпілого і попросили його допомоги. Вчитель історії красномовно розповів про те, що в 15 км від села є закинута недіюча криниця і що свого часу злочинці, яких переслідувала міліція, кинули туди мішки з грошима. Необхідно було спуститись вниз і дістати гроші. Хлопець за додаткову винагороду погодився це зробити. Крім того вчитель попросив в цілях конспірації відключити мобільний і віддати йому акумулятор. Незабаром усі троє приїхали на місце. Молодого хлопчину спустили на 15 метрову глибину, а потім забрали мотузку.

- Там худобина будеш і там помреш, - пригрозив шкільний вчитель, залишивши підлітка напризволяще в криниці. Хлопець став благати звільнити його і кинути йому мотузку, натомість у відповідь молодий вихователь справив у криницю природні потреби. Вдосталь насолодившись помстою, він врешті-решт кинув підлітку мотузку і витяг його на поверхню. Після цього привіз хлопця у село і наказав мовчати, погрожуючи розправою його родині.

Наляканий підліток розповів страшну історію свого нічного ув’язнення лише матері, побоюючись, що вчитель виконає обіцянку розправитися. В міліцію з заявою родина прийшла лише після повернення з-за кордону батька.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом незаконного позбавлення волі відповідно до ст. 146 КК України та погрози вбивством відповідно до ст. 129 КК України. Розслідування триває. Підозрюваний затриманий у районному відділі міліції.


Переглядів: 4976
Поширень: 0