В селищі Муровані Курилівці правоохоронці затримали непрацюючого 34 – річного чоловіка, який схилив до вживання наркотичних засобів двох неповнолітніх дівчат. Дві школярки 14 та 15 років погодились покурити разом з цим громадянином марихуану. Зловмисника працівники міліції затримали на «гарячому» під час вживання наркотиків.

Як розповів начальник Мурованокуриловецького РВ УМВС Валерій Жучковський, до правоохоронців надійшла оперативна інформація, яка згодом знайшла підтвердження.

З підлітками чоловік познайомився на вулиці і запросив до себе додому. Квартиру він винаймає і мешкає в ній сам. Раніше, як з’ясувалось, він був судимий за крадіжки і відбував покарання у місцях позбавлення волі. Неповнолітні гості стверджують, що раніше не вживали наркотиків, а на пропозицію дорослого чоловіка погодились через цікавість. Дівчата виховуються в неблагополучних родинах і під час навчання нерідко прогулювали уроки. Правоохоронці запросили до райвідділу батьків підлітків і провели з ними профілактичну роботу.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.2 ст. 315 Кримінального кодексу (Схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.


Переглядів: 2738
Поширень: 0