Лікувально-оздоровчий табір «Маяк» пройшов перевірку губернатораЯкість літнього відпочинку дітей голова облдержадміністрації проінспектував під час робочого візиту до Тиврівського району. Микола Джига наголошує на створенні якісних умов для оздоровлення школярів при обов’язковому дотриманні усіх норм безпеки. Лікувально-оздоровчий спортивний комплекс «Маяк», що у Селищі, успішно пройшов губернаторську перевірку.

«Це – один з найбільших дитячих таборів в області. Тут створені усі умови для відпочинку дітей. Якщо діти веселі, активні – це значить, що виховна та організаторська робота поставлена на достойний рівень», - підкреслив голова облдержадміністрації, оглянувши територію оздоровчого закладу «Маяк» та ознайомившись з умовами перебування відпочиваючих дітей.

У таборі уже відпочиває 260 дітей з 16-ти районів області. Директор закладу Анатолій Півторак зазначив, що путівка в «Маяк» - одна з найдешевших в області. З кожним роком кількість дітей, що оздоровлюють в таборі, збільшується. Так, цього року планується прийняти на відпочинок удвічі більше проти сезону 2008 року – понад тисячу юних подолян.

Режимом дня та особливостями відпочинку школярів голова облдержадміністрації цікавився у керівництва закладу та вожатих, студентів педагогічних вишів.

Лікувально-оздоровчий табір «Маяк» пройшов перевірку губернатораМикола Джига наголосив на необхідності формування у підлітків загальної культури поведінки, яка включає фізичний, інтелектуальний розвиток та сучасні знання з безпеки життєдіяльності. Як організовано спортивне оздоровлення вихованців табору, особливо цікавило губернатора.

Діти, які розважались на спортмайданчику, не лише розказали гостю про своє дозвілля, а й продемонстрували спортивні успіхи. На прохання губернатора хлопчики наввипередки підтягувались на перекладині. Фізичною формою дітлахів Микола Джига залишився задоволеним.

Він підкреслив: «Здоров’я – це головне в житті людини. Від того, наскільки в суспільстві змалечку будуть прищеплюватися навички здорового і активного способу життя, залежить майбутнє держави».

Керівник області підкреслив, що проходження літньої оздоровчої кампанії в регіоні і надалі триматиме на особистому контролі. За його словами, сьогодні на Вінниччині в стаціонарних та пришкільних таборах відпочиває понад 70 тис. дітей, це 80% від запланованого. Інспектування мережі оздоровчих закладів, наголосив Микола Джига, відбуватиметься постійно.


Переглядів: 13731
Поширень: 0