Ключі від квартир сьогодні, 24 червня 2011 року, вручив особисто Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков.

Борис Колесніков на Вінниччині вручив 45 сім\'ям залізничників ключі від нових квартирВіце-прем’єр-міністр України особисто вручив залізничникам ордени на нові квартири та побажав щастя та добробуту в нових оселях. «Радості вам у цьому домі та діток – нового покоління залізничників, яке буде їздити вже на швидкісних поїздах», - сказав Борис Колесніков.

Голова Вінницької ОДА Микола Джига підкреслив, що це вже другий робочий візит Віце-прем’єр-міністра України до області. За його словами, нині інфраструктура області розвивається активними темпами: здійснюється реконструкція вокзалу, будується нове житло для залізничників, у планах – нові лікарні, що обслуговуватимуть мешканців регіону.

Загальна площа 90-квартирного житлового будинку - 4860,75 м2. Будівництво будинку відбувається у два етапи. Перша черга будівництва, яка була завершена нещодавно і нині здана в експлуатацію, нараховує 45 квартир загальною площею 2483 м2.

Відтак в експлуатацію введено 20 однокімнатних квартир, десять двокімнатних та 15 трикімнатних.

Нині ведуться роботи по другій черзі будівництва. Оперативне виконання робіт дозволить вже у 2012 році ще 45 сім’ям залізничників отримати нові квартири.

Понад 70% мешканців Козятина – залізничники, майже кожна родина – це династія залізничників. «Дбаючи про поліпшенням соціально-побутових умов залізничників і збереження висококваліфікованих кадрів магістралі, ми плануємо високими темпами продовжити будівництво другої черги житлового будинку і здати у наступному році ще 45 квартир»,– зазначив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

Довідка

У 2010 році відновилася програма житлового будівництва, яку було призупинено через відсутність фінансування з листопада 2005 року. Виконуючи наказ Укрзалізниці щодо забезпечення залізничників житлом, керівництво Південно-Західної залізниці прийняло рішення провести обстеження об\'єктів незакінченого житлового будівництва та відновити будівництво 90-квартирного житлового будинку в м. Козятині. Будівельні роботи на цьому об’єкті виконує будівельно-монтажне експлуатаційне управління №2 Південно-Західної залізниці.

У проект будинку внесено корективи з урахуванням нових будівельних держстандартів. Зокрема, для економії енерговитрат утеплено фасад, установлено сучасне опалення в кожну квартиру.


Переглядів: 4347
Поширень: 0