Студенти університету ім. Тараса Шевченка їдуть у вінницьке селоСтуденти Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка впродовж місяця замінятимуть редакційний колектив Погребищенської районної газети «Колос». Вперше в Україні експериментальна практика для майбутніх журналістів відбуватиметься в такому форматі. Особливості проведення медіа-проекту під час зустрічі обговорили заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та організатори експерименту.

Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка проводить експериментальну практику для студентів спеціальностей «журналістика» і «видавнича справа та редагування».

З 29 червня по 27 липня 2011 року усі працівники редакції Погребищенської районної газети «Колос» поступляться місцем десяти студентам. За цей час вийдуть чотири «студентських» тижневі номери.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслила: «Нам дуже приємно, що саме Вінницька область стала місцем проведення такого цікавого експерименту. А його результати будуть цікаві як науковцям і фахівцям в галузі журналістики, так і органам виконавчої влади району і області в цілому, адже це буде свіжий об’єктивний погляд збоку на життя в районі». Керівник проекту, заступник директора Інституту журналістики Юлія Нестеряк зазначила, що Вінниччина обрана для експериментальної практики невипадково. Таким чином, майбутнім журналістам хочуть показати справжню Україну – «Україну без глянцю». «Це – перший крок, і ми сподіваємось, що перший млинець комом не буде. Ми хочемо показати, якою є журналістика в «нетепличних умовах», якою є справжня Україна. Це не лише практика для студентства, а пізнання реальної глибинки», - зазначила Юлія Нестеряк.

Така практика, на думку організаторів, сприятиме кращому усвідомленню студентами реалій сучасної української журналістики та удосконаленню їх вмінь і навичок. Майбутні журналісти зможуть застосувати отримані знання на практиці, реалізувати свої ідеї та плани.
 


Переглядів: 4504
Поширень: 0