1 липня 2011 року відбулось засідання Конкурсної ради восьмого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

В 2011 році громадами було подано 158 проектів. Бюджет всіх проектів складає близько 14,5 млн.грн., з яких за рахунок місцевих бюджетів -4,477 млн.грн., фонду конкурсу – 6,93 млн.грн, інших джерел 3,02 млн.грн.
Найактивнішими учасниками були наступні райони:

  • Томашпільський – 16 проектів
  • Теплицький – 14 проектів
  • Барський – 11 проектів
  • Хмільницький – 11 проектів
  • Липовецький – 9 проектів

За рішенням Конкурсної ради визнано 40 проектів-переможців, загальна сума співфінансування з фонду конкурсу становить 1млн.170 тис.грн..

Проекти розвитку територіальних громад направлені на реалізацію заходів з розробки та реалізації проектів енерго- та ресурсозбереження, у тому числі у житлово-комунальній сфері, реформування системи охорони здоров\'я, освіти та соціального забезпечення, організації ефективної системи надання послуг населенню, розробка системи планування, забудови і благоустрою населених пунктів.

Враховуючи наявний значний резерв проектів територіальних громад, які отримали позитивний експертний висновок і мають значне соціальне значення для сільських громад, Конкурсною радою прийнято звернення до обласної ради щодо виділення в поточному році додатково 800 тис.грн. для співфінансування представлених на конкурс проектів територіальних громад.

Список проектів – переможців конкурсу розміщено на веб-сайті Головного управління економіки http://www.content.net.ua/vinoblueco .


Переглядів: 7894
Поширень: 0