З квітня поточного року корпоративний конфлікт між акціонерами відомої горілчаної компанії «Nemiroff», пов’язаний з прийняттям рішення ради співвласників про відкликання генерального директора підприємства Алли Глусь та призначення нового гендиректора Юрія Сорочинського вийшов далеко за рамки мирного врегулювання, хоча спірна ситуація неодноразово розглядалася в судових інстанціях.

29 червня рішенням Немирівського районного суду в черговий раз було поновлено Аллу Глусь на посаді Генерального директора ДП «Українська горілчана компанія «Nemiroff».

На виконання зазначеного рішення суду постановою головного державного виконавця рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області від 30 червня було залучено працівників міліції для забезпечення охорони громадського порядку під час проведення виконавчих дій.

Міліція локалізувала конфлікт на заводі «Nemiroff»

1 липня близько 18 години державний виконавець прибув до приміщення заводу для того, аби зачитати рішення суду, який підтвердив повноваження Алли Глусь, як генерального директора компанії.

На контрольно-пропускному пункті заводу перебували працівники приватної охорони, які не допускали прибулих на територію підприємства. Також до прохідної заводу прибули 15 осіб, екіпірованих шоломами, бронежилетами, щитами та металевими палицями-ліхтарями, які намагалися проникнути на територію заводу.

Попри офіційне звернення міліції до присутніх з попередженням про недопущення порушення громадського порядку та дотримання законності, між сторонами виникла конфліктна ситуація, під час якої були розбиті скляні двері контрольно-пропускного пункту. Аби не допустити неконтрольованого перебігу подій та розгортання силового протистояння на місце пригоди були направлені 30 працівників спецпідрозділу «Беркут», які перебували на території району в рамках оперативно-профілактичного відпрацювання. Завдяки рішучим діям бійців «Беркуту» конфлікт було локалізовано та забезпечено виконання судового рішення державним виконавцем.

Міліція локалізувала конфлікт на заводі «Nemiroff»

В ході протистояння два бійці спецпідрозділу отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран внаслідок розбиття скляних дверей та наразі госпіталізовані до травматологічного відділення Немирівської ЦРЛ.

15 учасників конфлікту доставлені до Немирівського районного відділу міліції для встановлення осіб та надання правової оцінки їх діям. У них вилучено екіпірування та 3 газових балончика дратівливої дії.

З метою уникнення подальшого розгортання силового протистояння між сторонами на прилеглій до підприємства території забезпечується цілодобова охорона громадського порядку працівниками Немирівського РВ УМВС.


Переглядів: 8694
Поширень: 0