Посадовці Браїлівського професійного ліцею, що на Вінниччині, передали частину гуртожитку та навчального корпусу ліцею під квартири працівникам. А ті, в подальшому, відчужили державне майно, приватизувавши його. Порушення чинного законодавства виявили ревізори обласного контрольно-ревізійного управління. На чотирьох посадових осіб ліцею складені протоколи про адміністративне правопорушення, а матеріали ревізії передані до правоохоронного органу.

"Всупереч чинному законодавству, без належного дозволу Міносвіти, посадовці передали частину приміщень гуртожитку та навчального корпусу ліцею, балансовою вартістю 550 тис. гривень, під житлові квартири працівникам, які в подальшому незаконно відчужили державне майно, шляхом його приватизації", - поінформували кореспондента УКРІНФОРМу у прес-службі КРУ у Вінницькій області.

Загалом, фахівці КРУ виявили під час ревізії більше 790 тисяч гривень фінансових порушень. З них втрати фінансових і матеріальних ресурсів перевищили 606 тисяч гривень.

Як встановили ревізори, у 2009 та 2010 роках закладом фактично не забезпечено підготовку і випуск 16 спеціалістів, навчання котрих доведене державним замовленням та на підготовку яких з бюджету ліцею зайво виділено понад 20 тисяч гривень. Під час ревізії також виявлені порушення, пов\'язані із оплатою праці. Зокрема, без належного дозволу органу вищого рівня, директору та заступникам Браїлівського професійного ліцею нараховані та виплачені премії, що призвело до незаконного витрачання бюджетних коштів на загальну суму понад 21 тисяч гривень. Окрім того, виплата із порушенням законодавства зарплати, відпускних, надбавок за вислугу років зумовила зайве використання навчальним закладом близько 15 тис. грн.


Переглядів: 4019
Поширень: 0