Штраф у розмірі дев’яноста неоподаткованих мінімумів доходів громадян заплатить 45-річний держслужбовець, який зловживаючи службовим становищем з метою підвищення своїх показників у роботі складав неправдиві протоколи підприємців про порушення санітарних норм.

Таке покарання призначив суд помічникові санітарного лікаря однієї з районних санітарно-епідеміологічних служб у Вінницькій області. Наділений правом складати адміністративні протоколи про порушення санітарних норм держслужбовець, зловживаючи службовим становищем, умисно, з метою підвищення показників в роботі 28 грудня минулого року у службовому кабінеті склав 11 завідомо неправдивих протоколів про порушення санітарних норм на 11 осіб-підприємців, які фактично не вчиняли цих правопорушень і про складання таких протоколів не знали.

Свій вчинок посадовець пояснив тим, що напередодні керівництво зробило йому зауваження щодо низьких показників у роботі. Аби виправдати себе в очах керівництва, чоловік вдався до правопорушень та підробив 11 протоколів про адміністративні правопорушення.

Стосовно держслужбовця порушено кримінальні справи за ч. 1 ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 КК України «Службове підроблення».

Днями один з районних судів Вінницької області засудив 45-річного посадовця та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі дев’яноста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 2949
Поширень: 0