Вінницькі вальники лісу визначали найкращогоУ тому, що за перше півріччя 2011 р. лісівники Вінниччини заготовили 247,6 тис. кубометрів деревини, - значна заслуга вальників лісу! А працює їх сьогодні на держпідприємствах лісового господарства області майже 100 чоловік.

Конкурс вальників лісу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства став уже традиційним. У 2010 році проводився на базі Басаличівського лісництва ДП „Гайсинське лісове господарство”. Тринадцятий минулорічний обласний конкурс зібрав вальників із дев’яти державних підприємств лісового господарства: „Бершадський лісгосп” (Карачинський І. О.), „Гайсинський лісгосп” (Бондар В. М.), „Жмеринський лісгосп” (Довгань В.І.), „Іллінецький лісгосп” (Сандул В.Є.), „Могилів –Подільський лісгосп” (Стасишин В.В.), „Тульчинське ЛМГ” (Кривов’яз І.С.), „Хмільницький лісгосп” (Прочухан Р.П.), „Чечельницький лісгосп” (Подольський О.О.), „Дашівське ДЛМГ” (Биков А.М.).

Директор ДП „Гайсинський лісгосп” Лащенко М.М., головний лісничий Руденко С.І., лісничий Басаличівського лісництва Швець А.В. забезпечили прекрасну організацію конкурсу, продемонстрували гостинність, перетворили конкурс на насичене дійство. До речі, виставили і гарний пересувний куточок охорони праці.

В цьому році учасники досить серйозно готуються до 14-го обласного конкурсу, який пройде на базі ДП "Могилів-Подільський лісгосп". На першому етапі конкурсу, який проводять у себе самі держлісгоспи, учасники показують свої вміння в п‘яти видах діяльності – звалюванні дерева, обрізанні сучків, заміні ланцюга, комбінованому та точному розкряжуванні. Надзвичайно суровою умовою є дотримання правил техніки безпеки.

У минулому році переможцем обласного конкурсу став представник ДП "Жмеринський лісгосп" Довгань В.І., лісоруб 6 розряду, який отримав золоту медаль і 1500 грн. премії.. Друге місце посів Биков А. М. з ДП „Дашівське ДЛМГ”, лісоруб 6 розряду, якому дісталося "срібло" і 1000 грн. грошової премії. А „бронзу” третього місця і премію в сумі 500 грн. отримав Кривов’яз І.С. з ДП «Тульчинське ЛМГ». В пятірку кращих ввійшли і Прочухан Р.П. з ДП «Хмільницький лісгосп» та Бондар В.М. з ДП «Гайсинський лісгосп». Всім учасникам також вручено заохочувальні грошові премії.


Переглядів: 4588
Поширень: 0