Чисельність працівників, охоплених колдоговорами, збільшилася у 23 районах області, і становила по області 83,3%. Про це повідомив начальник головного управління праці а соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Давиденко. Однак, за його словами, це не стосується значної частини підприємств, особливо недержавної форми власності міста Могилів-Подільського, а також Бершадського, Чернівецького, Тростянецького та Ямпільського районів.

- Ми не зможемо досягти надійного захисту трудових прав громадян, доки не задіємо потенціалу соціального діалогу, - зазначив Віталій Давиднко. - Маю на увазі виконання вже існуючих домовленостей , зазначених у Генеральній, галузевих, регіональній угодах та колективних договорах. Як показують перевірки, серйозні порушення допускаються і там, де колективні договори укладені. Працівники Головного управління у майбутньому мають виявляти ініціативу щодо залучення роботодавців, профспілкових організацій до переговорного процесу щодо укладення колдоговорів. Адже саме ці документи повинні гарантувати надійний механізм захисту інтересів найманих робітників.

Віталій Давиденко поставив завдання перед працівниками очолюваного ним управління протягом березня отримати укладання колдоговорів на кожному суб’єкті господарювання. Це посилить контроль за дотриманням законодавства про працю, а також сприятиме детінізації зарплати.


Переглядів: 3490
Поширень: 0