На Вінниччині відкрито перший потужний найсучасніший елеватор В селі Міжлісся Барського району 25 липня за участю голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги відбулося урочисте відкриття сучасного елеваторного комплексу ТОВ «Агродар-Бар» загальною потужністю 55 тис. т зерна.

Вітаючи керівництво району, інвесторів, працівників елеватора із знаковою подією, як для району, так і область Миколи Джига зазначив, що Вінниччина в останні роки займає провідні місця із збору зернових. Таким чином не менш важливим є збереження вирощеного врожаю. Тому відкриття такого потужного об’єкту є необхідним для області. Даний елеватор – це є приклад модернізації сільського господарства в регіоні, приклад залучення інвестицій в районі, реалізація затвердженої в області Програми економічного і соціального розвитку на 2011 рік, відповідно до якої ми плануємо значно наростити сільськогосподарське виробництво та створити робочі місця. Технічні параметри елеватор досить потужні, тому його послугами можуть користуватися не лише Вінницька, а й сусідні області. Він має можливість за годину приймати до 100 тонн зерна по двом лініям. Також великим плюсом є наявність залізничної колії, яка з’єднана із Жмеринською залізничною мережею.

Микола Васильович подякував Люшні Юрію Миколайовичу, генеральному директору «Агросіті Інвест» м. Київ, дочірнім підприємством якого є Барський ТОВ «Агродар-Бар», будівельникам, районній та міській владі, усім тим, хто причетний до зведення цього дива інженерної техніки, і тим, хто у майбутньому буде наповнювати елеватор.

За словами Миколи Джиги в найближчий час завершується будівництво ще двох подібних об’єктів у Жмеринському та Хмільницькому районах, а потужне підприємство «Кряж» на території області будує 10 новітніх елеваторів. В середньому елеваторна потужність області становить 2 млн. тонн і з відкриттям новобудов область зможе зберігати до 4 млн. тонн зернових.

Цього дня голова облдержадміністрації та керівники району урочисто відкрили та ознайомились з потужностями підприємства, технологією прийомки та зберігання зерна.

 


Переглядів: 8433
Поширень: 0