Вчора на Центральному стадіоні м.Вінниці відкрився Чемпіонат Європи з хокею на траві. Це визначна подія не лише для Вінницької області, а й для всієї України. Адже цього року в змаганнях беруть участь 8 європейських команд з Польщі, Уельсу, Шотландії, Австрії, Білорусі, Чехії, Швеції та України.

В урочистому відкритті Чемпіонату взяли участь президент Національного Олімпійського Комітету України Сергій Бубка, президент Європейської федерації хокею на траві Мартин Готридж, голова обласної державної адміністрації Микола Джига, голова обласної ради Сергій Татусяк, міський голова м.Вінниці Володимир Гройсман, численні гості та учасники чемпіонату.

Вітаючи учасників турніру, керівники області та міста відзначили, що для області і для Вінниці це визначна подія. Цьому турніру передувала значна організаційна робота з продовження розбудови матеріально-спортивної бази стадіону. Керівництво висловило сподівання , що проведення на теренах області такого чемпіонату сприятиме масовому залученню дітей, юнаків та молоді до здорового способу життя. В свою чергу, Сергій Бубка, виступаючи відзначив, що проведення таких чемпіонатів в Україні сприятиме розвитку такого чудового олімпійського виду спорту, як хокей на траві – динамічного, мужнього та видовищного.

Цього дня на стадіоні Центрального парку свою першу перемогу на чемпіонаті здобула збірна Уельсу. Вона виграла у поляків з рахунком 2:1. Потім схрестили ключки чехи та шведи. Останні вимушені були поступитися зі ще промовистішим рахунком – 7:1.


Переглядів: 3846
Поширень: 0