Нещодавно у Вінниці на високому рівні пройшов чемпіонат Європи з хокею на траві, нині ж багато уваги спрямовується на чемпіонат України з хокею на льоду.

На початку вересня стало відомо, що ХК "Вінницькі Гайдамаки" офіційно став сьомим клубом-учасником чемпіонату України з хокею - чемпіонату ПХЛ в сезоні 2011/2012 років. Команда однією з останніх розпочала підготовку до сезону, наразі у її складі перебуває 24 хокеїсти.

Хокейний клуб був створений у 2008 році. Протягом цього часу «Вінницькі гайдамаки» стали Чемпіонами Регіональної хокейної ліги сезону 2009-2010, отримали ІІ місце кубок «Слов’янське братство» (Республіка Білорусь 2010 рік), стали володарем кубку «Придністров’я» (Чернівці 2010 рік), чемпіонами Регіональної Хокейної ліги сезон 2010-2011, посіли ІV місце в «Прем’єр лізі NHL». І це ще не весь список досягнень цієї молодої команди.

Наразі «Вінницькі гайдамаки» на чолі з генеральним директором Валерієм Лук\'янцем, разом з головою облдержадміністрації Миколою Джигою та головою обласної ради Сергієм Татусяком визначили перспективні напрямки роботи з популяризації хокею. Перш-за-все – це участь у першому чемпіонаті України під егідою Професійної хокейної ліги сезону 2011-2012. Іншим завданням, але не менш важливим є репрезентація професійного рівня хокею в регіоні. Саме ці заходи впливатимуть на процес розвитку хокею, як одного з масових видів спорту та вплив на процес формування гармонійно розвинутих, патріотично налаштованих, а головне здорових вінничан – громадян України.


Переглядів: 5058
Поширень: 0