На Чемпіонаті світу з кунгфу за версією (IKF), який проходив у Кувейті з 25 по 27 жовтня, вінничанин Олег Волков став третім. Він отримав бронзові нагороди у трьох різних видах кунгфу у старшій віковій категорії. Збірна України у підсумку посіла друге загальнокомандне місце.

- У нас для підготовки і адаптації був лише один день, - розповідає Олег Волков. - Рівень учасників - досить високий, оскільки перше місце виборов майстер спорту міжнародного класу. “World Kung Fu Championship 2011” вважається одним з найпрестижніших світових чемпіонатів з кунгфу за версією International Kung Fu Federation (IKF). Змагатись довелось у ваговій категорії до 80 кілограмів, у той час як у мене тільки 60 кілограмів. Чесно, дуже хвилювався, але здобув три нагороди - за “традиційний кулак”, “традиційну зброю” , показові виступи з кунгфу і боротьби «кунгфу-туйшоу». Однак собою і своїми виступами ніколи не задоволений, думаю, що виступив непогано. Зараз знаю над чим працювати.

У Олега це перші змагання і нагорода такого рівня. Він, навчаючись на п’ятому курсі ВНТУ (на факультеті медикобіологічного та електронного приладобудування), тренує кунгфу підростаюче покоління. У підготовці до всесвітнього турніру велику допомогу надали головний тренер збірної команди України, він же президент Європейської Федерації Кунгфу, Микола Матулевський, а у Вінниці - президент Вінницької обласної федерації з кунгфу Дмитро Польгуль.

Здійснити поїздку на Чемпіонат світу з кунгфу довелось переважно за спонсорські кошти. Частину, як розповів Олег, а це 10%, оплатила обласна влада.

У складі команди з України були представники трьох областей, міста Києва і АР Крим. Усього українці вибороли 11 золотих, 8 срібних, 7 бронзових нагород. Пропустити уперед довелось лише збірну Росії, яка здобула 12 золотих і одну срібну нагороди. На третьому місці - збірна Азербайджану, у якої три золотих медалі.

Нагадаємо, що навесні цього року на 12-му Всесвітньому міжнародному турнірі з куошу (народне ушу) їздив Артур Колісніченко. У Тайвані, де проходили змагання, він став першим серед трьох десятків китайців у кваліфікації таолу (комплекси) за програмою наньцюань (південні стилі) серед юніорів, тобто у віковій категорії до 18 років.

 


Переглядів: 7945
Поширень: 0