У суботу, 19 листопада, у Вінниці відбувся обласний чемпіонат серед жінок і чоловіків з дзюдо. Змагання пройшли у спортивному клубі «РАТІБОР-В», що на Київській. Усього взяли участь 100 спортсменів з Вінниці і п’яти районів Вінницької області, які боролись у 14-ти вагових категорій.

Головний суддя змагань Іван Нагорняк зазначив, що останнім часом вінницькі спортсмени з цього виду спорту показують гарні результати.

- Уперше за роки незалежності вони на чемпіонаті України, який проходив у Луганську з 27 по 29 жовтня, зайняли друге загальнокомандне місце, - розповідає Іван Нагорняк. - А вінницький відбірковий чемпіонат області є лише сходинкою до європейського рівня. Оскільки за тиждень кращі з кращих вінницьких дзюдоїстів, а це приблизно п’ять осіб, поїдуть на всеукраїнські змагання, які розпочнуться 30 листопада у Харкові.

За інформацією Івана Нагорняка, саме після результатів у Харкові сформують українська збірна дзюдоїстів. І призери готуватимуться відповідно до чемпіонатів світу і Європи 2012 року.

Наразі у Вінниці функціонує кілька дитячих шкіл, у яких діти тренуються безкоштовно. Проте найдешевше кімоно для занять коштує від 400 гривень. Таких у спортсмена має бути два. І щоб тренер виховав молоде покоління, витрачається не один рік праці. Іван Нагорняк з прикрістю відзначає, що поїздки на всеукраїнські чемпіонати не підтримуються обласним бюджетом. Тому трапляються випадки, коли спортсмени з Вінниці виступають за інші міста. Навіть цей чемпіонат області проходив за підтримки комітету по фізичній культурі та спорту міської ради. “Обласний бюджет, - зазначив Іван Нагорняк, - не мав змоги підтримати змагання фінансово”.

Результати змагань, які пройшли у Луганську з 27 по 29 жовтня:

Призери:

Стецун Іванна (44 кг)

Снопова Наталя (57 кг)

Токарчак Максим (46 кг)

Результати Чемпіонату Вінницької області з боротьби дзюдо серед дорослих:

жінки

Назарик Оксана (48 кг)

Поліщук Маріам (52 кг)

Ніщіта Олена (57 кг)

Тараскіна Світлана (63 кг)

чоловіки

Бузовський Олег (60 кг)

Діденко Владислав (66 кг)

Тихонюк Сергій (73 кг)

Облапенко Владислав (81 кг)

Назаренко Назар (90 кг)

Волков Олександр (100 кг)


Переглядів: 8206
Поширень: 0