«Ми пишаємося Вінницькими спортсменами». З цих слів голова облдержадміністрації Микола Джига розпочав привітання представників збірної України з хокею на траві. На чемпіонаті Європи з індорхокею «Championship II», який проходив 13-15 січня 2012 року в італійському місті Лігнано вінницькі хлопці вибороли бронзові нагороди. Команда виграла 3 зустрічі у збірних команд Шотландії, Італії, Данії.

Збірна України з індорхокею сьогодні складається виключно з вінничан - вихованців комунального закладу «Вінницька обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з хокею на траві «Олімпія» та комунального закладу «Вінницька обласна школа вищої спортивної майстерності».

Голова облдержадміністрації зазначив, що успіхи наших спортсменів підіймають міжнародний престиж держави, підігрівають інтерес громадськості до успіхів та проблем спорту, виступають прямим прикладом наслідування для молоді.

«Ми пишаємося нашими спортсменами, які здобувають нам міжнародні та всеукраїнські нагороди, виховують своїм прикладом молоде покоління та стоять в основах створення дійсно здорового і активного суспільства. Я хочу, щоб ви допомогли нам, владі, зробити Вінницьку область центром здоров’я і щасливого життя», - підкреслив Микола Джига.

За словами голови облдержадміністрації влада розуміє важливу роль фізичної культури і спорту у житті та здоров’ї вінничан і прикладає максимум зусиль для розвитку спортивної матеріально-технічної бази та пропаганди здорового способу життя.

Зокрема, триватиме реконструкція стадіону ЦПКіВ ім. М.Горького, це питання очільник області тримає на особистому контролі, спортивних майданчиків та закладів у всіх районах Вінниччини.

Але даний успіх, це заслуга не лише спортсменів. Це результат важкої, кропіткої праці тренерів і спортсменів, відповідної організаторської роботи керівників спортивних організацій області.

Всі 12 спортсменів збірної України з хокею на траві отримали з рук губернатора нагороди та подяки, підбірки книг «Сім чудес Вінниччини» і «21 перлина Вінниччини», не залишилися без подарунків і тренери.

Враховуючи видатні досягнення спортсменів і тренерів на чемпіонаті Європи, федерація хокею на траві України та дирекція обласної СДЮШОР «Олімпія» теж не залишили юних призерів без нагород.

Вінничани вкотре довели: вінницька хокейна школа - найкраща у державі.



Переглядів: 4330
Поширень: 0