З 22 по 25 лютого у спортивному комплексі «Авангард» проходитиме 21 Міжнародний турнір зі спортивної акробатики та стрибків на акробатичній доріжці «Зірки над Бугом». На турнір, який фахівці оцінюють як малий чемпіонат Європи, до Вінниці цьогоріч завітали спортсмени із 14 країн світу. Перед початком змагань міський голова Володимир Гройсман зустрівся із делегацією представників команд та із головним суддею змагань Леонідом Голяком.

Гості дякували засновнику школи вінницької акробатики Леоніду Голяку і міській владі за чудову організацію турніру. Утім, водночас констатували, що фасад спорткомплексу «Авангард», де проходять «Зірки над Бугом», давно потребує ремонту.

– Ще у 2004 році СК «Авангард» профспілки продали приватним інвесторам, які й мають дбати про ремонт будівлі, – пояснив Володимир Гройсман. – На жаль, поки що у Вінниці немає власного Палацу спорту, у якому мають проходити престижні міжнародні змагання. Нині ми ведемо перемовини про передачу місту спорткомплексу армії (СКА). У цьому разі за рахунок коштів міського бюджету ми зробили би там капітальний ремонт.

Спілкуючись із спортсменами, міський голова Володимир Гройсман також зазначив, що такий турнір дозволяє налагоджувати співпрацю та взаємостосунки між спортсменами різних країн. «Школа Леоніда Голяка, яка сьогодні є у Вінниці, має досить вагомі здобутки, і я певен, що і у кожного із Вас є багато спортивних досягнень, - звернувся мер Вінниці до спортсменів. - Як правило, під час таких зустрічей спортсмени можуть познайомитись ближче, налагодити дружні стосунки та підтримувати постійний зв\'язок. Це також і певний обмін досвідом. Ми щиро раді бачити вас у нашому місті, і сподіваємось, що ви збережете гарні спогади не лише про змагання, а й про Вінницю».

Довідка. «Зірки над Бугом» проходять у СК «Авангард». Вхід – вільний. 23 та 24 лютого змагання відбуваються з 10.00 до 20.00, 25 лютого – з 11.00 до 17.00.



Переглядів: 4582
Поширень: 0