У суботу і неділю, 16-17 червня, у Вінниці відбудуться Міжнародні змагання з радіокеруваними моделями повітряного бою на Кубок О.Можайського. Вони пройдуть на території старого аеропорту (на летовищі біля старої будівлі аеропорту, їхати маршрутним таксі № 19А — Авт.). Офіційне відкриття - о 10 годині.

За перемогу боротимуться моделі літаків І і ІІ світової війни. Бої пройдуть у чотири тури-етапи, під час яких оберуть сім переможців, які змагатимуться у фіналі. А уже фіналісти між собою розподілять призові місця.

- Змагаються зазвичай ті, у кого є гроші, - розповідає керівник авіаклубу “Пілот” Палацу дітей та юнацтва міста Вінниці і організатор змагань Леонід Хіміч, - бо цей вид спорту не з дешевих. Одна модель літака коштує близько 200 доларів. При тому, що лише двигун — 100 доларів. Але, сподіваюсь, вінничани, їх змагається чотири чоловіки, одному з яких 60 років, достойно себе покажуть. Бо зараз уже зареєстровано понад тридцять учасників з Молдови, Росії, Республіки Білорусь, України і, сподіваюсь, приїдуть з Естонії.

Переможець отримає кубок — лопать гвинта.

Організовує змагання Товариство сприяння оборони України за підтримки Вінницької обласної федерації авіамодельного спорту. Такі змагання у Вінниці проходять четвертий рік поспіль.



Переглядів: 4651
Поширень: 0