24 березня на площі перед мерією урочисто стартує спортивний марафон серед вінничан «Спільне повітря та відповідальність», присвячений Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом за підтримки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Метою марафону є подолання байдужості суспільства та соціальна мобілізація мешканців міста Вінниця у боротьбі проти туберкульозу, адвокація потреб хворих і відповідальності чиновників. Перші 150 учасників отримають футболки та сертифікати у подарунок, а переможці корисні призи та дипломи.

«В рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» ми проводимо цілу низку ініціатив, направлених на подолання цього захворювання. Але якщо говорити про населення в цілому, то лише 17.5%1 володіють правильними знаннями про профілактику, лікування і способи передачі туберкульозу; у свідомості людей іще багато міфів і неправильних стереотипів. Тому один із важливих факторів подолання туберкульозу в Україні – це загальнонаціональна інформаційна кампанія для привернення уваги українців до проблеми туберкульозу та шляхів її вирішення. «Цим марафоном ми хочемо засвідчити, що кожного з нас із хворими на туберкульоз об’єднують спільні проблеми, характерні для вітчизняної медицини – а також спільна відповідальність: піклуватись про власне здоров’я та здоров’я близьких, регулярно обстежуючись у лікаря», - зазначає Андрій Дудник, регіональний координатор відділу адвокації, комунікації та соціальної мобілізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».

афыша

Марафон триватиме з 10:30 до 12:15. Маршрут марафону пролягатиме через центральні вулиці міста Вінниця: старт - вул. Соборна (площа біля мерії) 11:30-11:45, вул. Пирогова 11:35-12:00, вул. Блока 11:45- 12:15, вул. Хмельницьке шосе – фініш.



Переглядів: 4754
Поширень: 0