прес-конференція

Зазначимо, кікбоксинг, який є сімбіозом карате та боксу, почав культивуватися в Радянському Союзі, як окремий вид спорту, з 1987 року. А перший чемпіонат СРСР був проведений у 1990 році саме у Вінниці. Тоді збірна УРСР (Україна) у командному заліку стала переможцем.

У Броварах Вінниччину представляли 6 юних кікбоксерів з райцентру. Вони здобули 4 золоті та 1 срібну медаль. На рахунку школярки Валерії Заводій аж два «золота», чемпіонами України стали також Віталій Гінтер та Ростислав Хомеренчук; срібну медаль здобув В’ячеслав Руденко.

прес-конференція

- Мені приємно, що я причетний до їх перемог і вдячний тренерам за вихованців клубу. – говоритиь Геннадій Вацак. – А ще я гордий від того, що у Могилеві – Подільському виховують чемпіонів. Я сподіваюсь, що тренери клубу добре підготують команду для виступу у вересні цього року на Міжнародному турнірі у Євпаторії (Крим). А ще я хочу додати, що юні вихованці клубу приймають участь практично у всіх змаганнях, що проводяться на теренах України. Приходять вони займатися цим видом спорту з 7 років, а в змаганнях приймають участь з 10.

Підкреслимо, юні кікбоксери Могилева – Подільського – єдині представники Вінниччини, які захищатимуть спортивну честь області на міжнародних змаганнях у вересні 2013 року у Євпаторії (Крим).

- Щоб підготувати гарного бійця потрібні роки, - говорить тренер Євген Вандьо. - В нашому випадку 3, - саме стільки існує наш спортклуб. І ще я хочу зазначити, що юні спортсмени для належної загальнофізичної підготовки займаються також пауерліфтингом, легкою атлетикою та й про футбол не забувають.

прес-конференція

В Броварах було майже тисяча учасників. Команди областей нараховували від 40 до 80 бійців, а донеччани приваезли навіть сотню, проте наша невеличка спортивна делегація цілком впоралася з суперниками!

Зазначимо, чемпіонат України в Броварах – четвертий, в якому взяли участь юні кікбоксери клубу. За словами Євгена Вандьо, глядачів у Спортманежі було майже 2,5 тис. чоловік. Змагання проходили водночас на двох рингах. Валерія виступала у категорії – 52кг, Віталій - 67, Ростислав – 75, В’ячеслав – 42.

Як підкреслив тренер клубу, Василь Кулевар, заняття кікбоксингом не заважають навчанню в школі, - всі вони добре вчаться. І, нашвидкоруч два питання самим юним кікбоксерам.

- Чи буває боляче від ударів суперників?

- Зрозуміло, буває. Проте ми намагаємося першими завдавати нищівних ударів (посміхаються усі разом).

- Яке ставлення у батьків до занять кікбоксингом?

- Батьки підтримують. А я, взагалі, хочу стати прфесійним кікбоксером, - додає Ростислав.

Підсумовуючи зустріч, тренер Василь Кулевар зазначив, що у Євпаторії тренери і керівництво сподіваються тільки на самі вищі місця.



Переглядів: 2299
Поширень: 0