На стадіоні у Центральному парку культури та відпочинку ім. М. Горького 18-21 квітня відбулися 16 матчів V туру чемпіонату України з хокею на траві.

У Вінниці відбулися матчі V туру чемпіонату України з хокею на траві

Лідер чемпіонату Вінницька команда «Олімпія – Колос – Секвойя» всі 4 свої матчі виграла і знов з нищівним рахунком: у двох команд Бердичівського району 9:3 та 12:0, відповідно, у «барсівців» та «стартівців», 17:1 у чернівцян та 12:2 у черкащан.

А друга Вінницька команда «ШВСМ – Олімпія – Динамо», що у турнірній таблиці на 2 місці, три матчі виграла, а один зіграла унічию, 4:4, з «барсівцями». Таким чином, лідер збільшив відрив на 2 очки, - до 12. (за нічию дається 2 очки).

У Вінниці відбулися матчі V туру чемпіонату України з хокею на траві

Звертаємось з питаннями до 2-го тренера збірної України Миколи Касянчука.

- Миколо Анатолієвичу, чим можна пояснити таку беззаперечну перевагу «Олімпії – Колоса – Секвойї»?

- Тим, що команда добре закомплектована гравцями.

Микола Касянчук- А як бути з тим, що три ведучих хокеїсти команди наразі грають за команди Білорусі?

- Наразі 6-7 перспективних молодих гравців спроможні вийти на аналогічний рівень гри.

- Через базову підготовку?

- Саме так, і на сучасному стадіоні. До того ж, у Вінниці є обласна СДЮШОР, де якісно готують юних хокеїстів. Підкреслю, в чемпіонаті України грає команда з ціє спортшколи, і 16-17 – річні хлопці набираються досвіду.

- Які попереду матчі у Вінницьких хокеїстів?

- Незабаром, 1,2,3 травня, збірна України (головний тренер Павло Мазур – авт.) зіграє у Вінниці матчі зі збірною Білорусі. Нагадаю, саме гравці «Олімпії – Колоса – Секвойї» - складають переважну більшість збірної. А матчі V туру розглядалися керівництвом збірної, як підготовка до ігор збірної.

Відмітимо, серед глядачів V туру був майстер спорту з хокею на траві Олександр Білінський. На запитання, чим відрізняється гра за «його часів» від сьогоденної на полі зі штучним покриттям, він зазначив, що «тоді» складніше було грати через природну траву на полі, від якої і травми частіше були, і відскок м’ячика від бугорків траплявся; а від цього швидкість раніше була відчутно менша.

І, насамкінець, відмітимо, що на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані (Росія, Татарстан) з ігрових видів спорту, зокрема з хокею на траві, збірна України гратиме у групі «В» разом з командами Німеччини, Кореї, Японії та Франції.

У Вінниці відбулися матчі V туру чемпіонату України з хокею на траві

В іншій групі, «А», гратимуть команди Росії, Південно - Африканської Республіки, Малайзії, Польщі та Італії.



Переглядів: 5085
Поширень: 0