Вінницькі веслувальники щойно повернулися зі змагань на Кубок України (як чемпіонат країни) памяті олімпійської чемпіонки – 1972 Юлія Рябчинської. Змагання проходили з 23 по 28 квітня у Дніпропетровську і були комплексними, тобто серед чоловіків, жінок та юніорів (хлопців і дівчат).

вінницькі веслувальники проводять тренування на Південному Бузі

У Дніпропетровськ їздила спортивна делегація від ОСДЮШОР ім. Юлії Рябчинської (директор В’ячеслав Настюк). Успіхи олімпійської чемпіонки, чемпіонки світу і призерки Олімпіад Інни Осипенко – Радомської, яка тренуються саме тут, як на основній своїй спортбазі, спонукають веслувальників цієї спортшколи теж виходити на високий спортивний рівень.

Фініш

Наразі цілий «врожай» нагород привезли наші веслувальники до Вінниці, - золотих, срібних та бронзових медалей. старший тренер ОСДЮШОР ім. Юлії Рябчинської Володимир Бойко

На питання відповідає старший тренер ОСДЮШОР ім. Юлії Рябчинської Володимир Бойко.

- Володимире Петровичу, як ви оцінююєте виступ наших веслувальників на Кубку України?

- Вважаю, успішно. У загальнокомандному заліку посіли 5 місце серед 27 команд регіонів України.

- А хто саме став чемпіоном в особистому заліку?

- Велика вдача у Капустинських. Роман на байдарці – одиначці здобув золоті медалі на двох дистанціях – 1000 та 5000 метрів. Його жінка Інна на байдарці – четвірці теж завоювала дві золоті медалі на дистанціях 500 та 1000 метрів. Разом з неї в екіпажі також «золото» у Алли Присяжнюк. Інна, до слова, ще отримала бронзову медаль на дистанції 200 метрів (байдарка – двійка).

- Це вже вражає. Щось додати хочете?

- Так. Алла Присяжнюк здобула ще дві «бронзи» на байдарці – одиначці на дистанціях 1000 та 5000 метрів. Також «бронзу» в екіпажі на байдарці – четвірці на дистанції 1000 метрів здобули Віталій Годованчук та Павло Жмуцький. Світлана РимкевичСвітлана Римкевич отримала теж дві бронзові медалі на дистанції 500 метрів, - одну в змаганнях на байдарці – одиначці і одну на байдарці – двійці.

- А як виступили юніори?

- Богдана Стецюк на байдарці – двійці завоювала срібну медаль на дистанції 1000 метрів а також «бронзу» в екіпажі на байдарці – четвірці також на 1000 метрів. Дар’я Шпакова заробила «бронзу» на байдарці – двійці у спринті, 200 метрів.

- Які преференції нашим веслувальникам після Дніпропетровська?

- По результатах для участі у чемпіонаті Європи серед дорослих у Хорватії, що має відбутися у червні, зараховані до збірної України Роман Капустинський, Світлана Римкевич та Віталій Голюк. А для участі у юніорському чемпіонаті Європи, що відбудеться у Польщі, і теж у червні, зарахована до збірної юніорської Богдана Стецюк.

- Поясніть щодо Віталія Голюка.

- Він, хоча і не завоював медалі, - посів 4 місце на дистанції 200 метрів на байдарці – одиначці. До збірної України його теж запросили, враховуючи його вдалі виступи раніше.

Отже, до Вінниці наші веслувальники привезли 6 золотих, 1 срібну і 11 бронзових медалей!



Переглядів: 5210
Поширень: 0