Цей перший крок догори на шляху здобуття «путівки» у професійний футбол виявився успішним, - команда вдома, на Центральному міському стадіоні, чітко здолала «ОДЕК» (Рівне). Рахунок 4:0 досить переконливий.

Голи забили: перший - Артем Цибулько з гострого пасу досвідченого Віталія Бабіка, другий м’яч провів Дмитро Білик, третій – Бабік зі штрафного удару і четвертий гол - Ярослав Браславський.

Більше сотні футбольних фанатів з прапорами (чомусь «Нива»), як і раніше, сиділи на «круглій» трибуні навпроти табло і активно підтримували гравців «Вінниці». На «прямих» трибунах також було декілька сотень вболівальників. Вболівальники, вочевидь, з ентузіазмом сприйняли поновлення футболу Вінницької команди навіть у такому, аматорському, статусі.

Як для зустрічі аматорських команд, то глядачів було нормально, проте відчутно менше ніж на матчах між професійними клубами.

На питання відповідає тренер «Вінниці» Олександр Гайдаржи.

- Олександре Захаровичу, як ви оцінююте першу офіційну гру команди у чемпіонаті України серед аматорських колективів?

- Як для аматорського футболу, то зустріч проведена нашими гравцями доволі гідно, на гарному рівні. Та й суперник в нас був неабиякий. Адже «ОДЕК» у минулому сезоні грав у фінальному матчі за Кубок України серед аматорів.

- Зроблений перший крок догори. А яка подальша послідовність «підйому»?

- В чемпіонаті приймають участь 23 команди. Вони розподілені на 4 групи. Гра вдома і на виїзді. Отже, на І етапі, в 10 іграх у нашій групі, в якій змагаються 6 команд, треба увійти у двійку кращих. Далі фінальна «пулька», яка складатиметься з 8 команд. Прогнозувати щось зарано. Треба наразі добре зіграти у групі. Потім – побачимо.

Відмітимо, тренери «Вінниці» Олег Остапенко та Олександр Гайдаржи закликають вінницьких вболівальників приходити на стадіон і підтримувати команду. Нагадаємо, вхід на трибуни в аматорському статусі команди – безкоштовний.



Переглядів: 3450
Поширень: 0