Спортсмени цього виду спорта частенько проводять свої змагання у спорткомплексі «Нокаут». Наразі тут 9 травня Федерацією армспорту Вінниці (президент Дмитро Коленко) був проведений Відкритий чемпіонат Вінниці на Кубок Перемоги.

змагання з армрестлінгу

Змагання пройшли за підтримки отамана Козацького полку ім. Івана Богуна Володимира Воловодюка та президента обласного Благодійного фонду “Здорова нація” Вадима Кудіярова.

У чемпіонаті прийняли участь більше 120 рукоборців, в тому числі з 6 областей України – з Чернівецької, Київської, Житомирської, Кіровоградської та Хмельницької і, зрозуміло, з Вінниці. Участь у змаганнях спортсменів з інших областей перетворили по суті їх у міжобласні.

змагання з армрестлінгу

Армрестлінг (боротьба на руках) практично не потребує спеціального обладнання, окрім столів для змагань. Поєдинки в армспорті швидкоплинні, - тривають декілька хвилин, а іноді і секунди.

Наразі за призи боролись 2 майстри спорту України і 7 кандидатів у майстри, а також десятки спортсменів першого розряду. Свої сили спробували і майже 20 початківців, які прийшли на змагання за оголошенням, - судді допускали до поєдинків всіх бажаючих при наявності медичної довідки та страховки. У залі «Нокауту» повно глядачів, - навіть на двох балконах!

змагання з армрестлінгу

Отже, змагання пройшли у 3-х вагових категоріях - 70 кілограмів, 85 та 85 +. За умовами проведення чемпіонату після двох поразок учасник залишав змагання. Щоб стати призером, рукоборець мав провести майже десяток поєдинків.

Переможець в кожній отримував 500 гривень, срібний призер – 300 гривень, бронзовий – 200 гривень.

У ваговій категорії до 70 кг стартувало 44 спортсмени. Перші два місця здобули… третьорозрядники (!), представники Чернівецької федерації армспорту, - чемпіоном став Юрій Шкурган, срібним призером – Микола Рениця. «Бронзу» виборов майстер спорту з Житомира Леонід Циба.

змагання з армрестлінгу

У вазі до 85 кг за медалі боролися 48 атлетів. Переміг представник Київського клубу “Барс”, першорозрядник Сергій Паньковець. 2 і 3 місця зайняли кандидати у майстри спорту Богдан Черната (клуб “Фенікс”, Новоград-Волинський) та вінниччанин Сергій Піменов (клуб “Спартак”).

В категорії 85+ мали право брати участь і спортсмени меншої ваги. Змагалися 29 рукоборців. Переможцем став 111-кілограмовий Дмитро Іонов (клуб “Барс”, Київ), срібним призером 94-кілограмовий вінниччанин Роман Поліщук з клубу «Спартак», «бронза» у Сергія Паньковця.

Змагання коментує Володимир Воловодюк:

– Армрестлінг – дуже доступний і масовий вид спорту. Спробувати свої сили в ньому може кожний, як, наприклад, і у гирьовому спорті та стрітворкауті (силова гімнастика просто неба – авт.). Ці масові види спорту допомагають відтягнути молодь від комп’ютерів і пивних барів. А тому ми будемо підтримувати і популяризувати їх і надалі. Адже людина, яка залучилась до спорту, матиме сильний характер, волю до перемоги, що обов’язково допоможе у житті.

Говорить Вадим Кудіяров:

– Останнім часом завдяки зусиллям міської федерації армреслінгу цей вид спорту у Вінниці почав активно розвиватися. У дворах житлових будинків облаштовують спеціальні столи для боротьби на руках, проводять багато змагань, а також організовують тренування для усіх охочих. Десятки молодих вінничан нині професійно займаються армспортом, їздять на змагання за межі нашого міста.

вюолівальники

Спорт слугує профілактикою таких негативних явищ в нашому суспільстві, як алкоголізм та наркоманія і є одним з важливим аспектів виховання молоді. Кубок Перемоги з армспорту входить до “Програми розвитку –2013” нашого фонду. Окрім боротьби на руках, ми підтримуємо й низку інших видів спорту: футзал, футбол, бокс, хокей з шайбою, важку атлетику тощо (була можливість неодноразово в цьому пересвідчитись – авт.).

Слово Дмитра Коленко:

– Серед іншого, наша федерація за останні 2 роки відкрила три клуби для занять армспортом. Загалом у Вінниці боротьбою на руках активно займається понад півсотні спортсменів. А також десятки городянин є аматорами рукоборства.

І, насамкінець, повідомляємо адресу Вінницької федерації армспорту – Спорткомплекс СК «Нива» (колишня назва – «Хімік»), вул. Некрасова, 25.



Переглядів: 4979
Поширень: 0