Вітання команд

Одразу зазначимо незважаючи на гру на своєму полі, наша Вінницька команда школи №20 (тренер Сергій Сахаров), не спромоглася вийти у фінал Всеукраїнського турніру «Кубок націй Данон» (як колись за часів СРСР турнір «Шкіряний м’яч»).

У Вінниці відбувся півфінал (зональний турнір) «Кубок націй Данон»

На стадіоні спорткомплексу «Нива» 15 травня грали хлопці 2002 р.н. Окрім нашої команди боролися за вихід у фінал ще дві – школи села Криничне Болградського району Одеської області (тренер Олександр Марков) та школи №10 з Коростеня Житомирської області (тренер Олександр Віговський). Саме юні футболісти Коростеня і стали переможцями турніру. Вони виграли у вінничан 3:1 та у одеситів 3:0.

У Вінниці відбувся півфінал (зональний турнір) «Кубок націй Данон»

Втіхою для наших юних футболістів стала перемога над одеситами з нищівним рахунком 7:1, який, на жаль, вже нічого не вирішував.

Грали на половині поля зі зменшенними воротами – по два тайми по 15 хвилин. Нагадаємо, покриття на СК «Нива» - штучна «трава». Серед глядачів були спортсмени, тренери, бабусі і мами юних футболістів. Цікаво, що юні гравці спочатку здавали тести з елементів футбольної техніки, - це на той випадок, якщо гра не виявить переможця, - тоді прийняли б до уваги дані тестування.

Спостерігаючи за перебігом подій на полі, зазначимо, що футболісти з Коростеня були об’єктивно краще підготовлені, і їх вихід у Всеукраїнський фінал закономірний. Вони тиснули на суперників весь час на всіх куточках поля і у всіх матчах, володіли м’ячем краще; загальнокомандні та особисті дії були в них яскравіше.

вболівальники

Організатор турніру у Вінниці – виконавчий директор Федерації футбола Вінниччини Михайло Прозоровський. На турнір приїхав президент Федерації футболу Житомирської області Юрій Опанащук. Також дивився, як грають юні таланти, професор Вінницького Педуніверситету, фахівець з ігрових видів спорту Віктор Костюкевич.

Михайло Прозоровський та Юрій Опанащук

Захід проводиться за ініціативи компанії «Данон» під патронатом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

До 19 травня ще у 6 містах України пройдуть аналогічні півфінали (зональні турніри) українського етапу чемпіонату світу з футболу серед дітей «Кубок Націй Данон», - у Тернополі, Чернігові, Херсоні, Львові, Кременчуку та Харкові.

вінницька команда програла

На цих турнірах юні футболісти виборюють 7 путівок на Всеукраїнський фінал Кубку, який відбудеться 26 травня в Києві; до них на правах господарів приєднаються київські юнаки.

У вересні поточного року команда-переможець національних змагань представить Україну на міжнародному фіналі турніру «Кубок Націй Данон» у Лондоні, де гратимуть юні футболісти з 46 країн.

До слова, в 2012 році в Одесі команда «Кремінь-2001» школи №1 з Кременчука в запеклій боротьбі здобула перемогу та потрапила до Варшави на Всесвітній турнір «Кубок Націй Данон».

Відмітимо, ці змагання є дитячим футбольним чемпіонатом у світі серед непрофесійних гравців у віці 10-12 років.

гравець із школи №10

Усе – заради шансу отримати приз з рук легендарного футболіста Зінедіна Зідана, офіційного посла «Кубку Націй Данон».

В Україні турнір відбувається 11-й раз. Кожного року в національному етапі беруть участь більше 200 000 юних футболістів з понад 8 000 шкіл зі всієї України.

Найбільш вдалим для України в історії турніру «Кубок Націй Данон» виявився виступ на міжнародному фіналі в 2000-му році, коли бронзову медаль виборола команда з Кременчука.



Переглядів: 5937
Поширень: 0