Нагадаємо, у ІІ раунді Світової ліги з хокею на траві у м. Електросталь (Росія) в турнірі збірних країн 27 травня - 2 червня збірна України посіла почесне 3 місце. Попереду Японія, яка здобула путівку на чемпіонат світу – 2014 та Росія.

Після повернення з Росії Павло Мазур, головний тренер збірної України і «Олімпії-Колоса-Секвої», яка є базовою для збірної, прокоментував виступ своєї команди.

Павло Мазур- Павле Михайловичу, ви задоволені результатами турніру?

– Так. Результат допоможе нашій збірній підвищити світовий рейтинг на кілька позицій. Точні цифри стануть відомі наприкінці липня. У Підмосков’ї ми витратили багато фізичних сил і нервів, адже лише в другій половині турніру знайшли свою гру.

- Чим пояснються стартові поразки?

- На жаль, з рейтинг-фаворитами японцями ми грали на старті, а не в середині турніру. Наші гравці хвилювалися і побоювались азіатів. Зрозуміли, що з ними можна боротися на рівних, лише наприкінці матчу, але було вже запізно.

- А щодо поразки від Росії?

- Після першого тайму ми вигравали 1:0. Але гравці основи зморилися, і мені прийшлося заміняти їх молоддю, яка допускала помилки і повною мірою не виправдала сподівань.

- Але перемог ви здобули більше, ніж зазнали поразок. Як реагували на це суперники, в яких рейтинг вище за Україну?

- Особливо засмученими виглядали австрійці, які після зустрічі навіть не хотіли обмінюватися традиційними рукостисканнями.

- Отакої! А детальніше щодо переможних серій буллітів?

- Нещодавно на клубному турнірі з Кубку Трофі в Австрії ми програли у серії буллітів поєдинок за «бронзу». Після цього відпрацьовували цей елемент у контрольному матчі зі збірною Білорусі. Тому були готові до буллітів. Відзначу вагомий внесок у перемоги по буллітам воротаря Ярослава Гордея та форварда Юрія Мороза, який незмінно був влучним при виконанні буллітів.

- Що можете сказати про гру у збірній легіонерів з Білорусі?

- Ми запросили до національної команди Артема Озерського («Будівельник», Брест), Дмитра Носенка і Артема Поповченка (обидва – ХК «Мінськ»). Вони суттєво підсилили гру збірної, сповна викладались на полі.



Переглядів: 4914
Поширень: 0