Ігри проходять 1 раз на 4 роки і мають для цих видів спорту таке ж саме значення, як і Олімпіади для олімпійських видів спорту.

Починаючи 1989 року, Ігри відбуваються під патронатом Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК). В змаганнях беруть участь спортсмени більш як із 100 країн світу. Історія Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту веде відлік з 1981 року.

Нагадаємо, на VIII Всесвітніх Іграх-2009 у Тайвані збірна України посіла 6 загальнокомандне місце - 11 золотих, 12 срібних та 10 бронзових медалей.

Для участі в Іграх - 2013 протягом 2011-2012 років атлети України здобули 84 ліцензії у 17 видах спорту

Збірна команда України планує взяти участь в Колумбії по таких видах спорту: карате, більярдний спорт, пляжний гандбол, спортивна аеробіка, підводний спорт (плавання в ластах), перетягування канату, сумо, скелелазіння, пауерліфтинг, джиу-джитсу, ушу, боулінг, стрибки на батуті, спортивна акробатика та стрибки на акробатичній доріжці, парашутний спорт, художня гімнастика (неолімпійські номери програми) спортивне орієнтування.

Про підготовку акробатів до Ігр-2013 розповідає головний тренер збірної України з акробатики вінниччанин Леонід Голяк.

- Леоніде Давидовичу, Вінниця багато років є базою для формування збірної країни з акробатики. Чи так є і наразі при підготовці до змагань у Колумбії?

Головний тренер збірної України з акробатики вінниччанин Леонід Голяк.- Так. Основу збірної з акробатики складають вінниччани. Ми усвідомлюємо, що це головне випробування для, зокрема, акробатів. Зазначу, через те, що Ігри - 2013 мають велике значення президент МОК Жак Рогге планує бути у Колумбії під час Ігор.

- А хто саме з акробатів готується до головних змагань 4-річчя?

- Це - чоловіча пара Владислав Бобришев – Андрій Кобчик (обидва – Вінниця), групові вправи чоловічої четвірки Андрій Козинко – Олександр Нелеп – Олексій Лесик – Віктор Яремчук (всі – Вінниця), а також жіноча пара Катерина Ситнікова – Анастасія Мельніченко (Вінниця – Одеса) і змішана пара Інна Батуєва – Денис Ясинський (обидва – Київ). Не забуваємо і стрибки на акробатичній доріжці з Віктором Кифаренко (Вінниця).

- У якому віці акробати збірної України?

- Вони від 15 до 21 року. Зазначу, акробатика – це спорт молоді.

- І некоректне питання. Медалі можна очікувати в Колумбії від акробатів збірної України?

- Я можу тільки нагадати, що 4 роки тому на VIII Всесвітніх Іграх у Тайвані акробати здобули 1 золоту та 2 бронзові медалі.

Ми бажаємо нашим акробатам на завершальному етапі підготовки до Ігор – 2013 тримати пік спортивної форми і вдало виступити у Колумбії.



Переглядів: 6576
Поширень: 0