З 2011 року змагання мають статус Чемпіонату України з Дводобового бігу. Організатор змагань - відділення Марафонської команди Шрі Чінмоя (м.Вінниця) за підтримки спорткомітету Вінницької міської ради, обласного Центру фізичного здоров\'я населення «Спорт для всіх», Федерації легкої атлетики України.

На трасі довжиною 1130 метрів будуть змагатися біля 60 спортсменів з України, Росії, Білорусі та Молдови. Рекорд траси 304 кілометри належить спортсмену з м. Енергодара Васютіну Володимиру.

Серед тих, хто вийде на трасу у Вінниці, буде чимало „ветеранів" марафонського бігу, що брали участь у багатьох європейських забігах та Америці, а також у забігах на 1000 км, 2-добових 10-добових та інш.. Більшість учасників забігу не є професійними спортсменами.

Мета змагань - популяризація здорового способу життя, фізичної культури та спорту. Організатори та учасники-марафонці впевнені: ультрамарафонський біг доступний абсолютно кожній людині. Він дає можливість перевершити себе, повірити у власні сили, зміцнити тіло та дух.

Забіги Самоперевершення не є змаганнями в звичайному розумінні, з боротьбою з супротивниками за призові місця, світову відомість та дорогі нагороди. Учасники таких забігів - це люди, які не побоялись кинути виклик дистанції та подолати свої особисті обмеження і відкрити в організмі джерело невичерпної сили та енергії, про які ми забуваємо у повсякденному житті.

У цьому році в рамках змагань буде проводитись фіксація рекорду України, який має намір встановити Васютіна Олександра Корнилівна, ця жінка є унікальним прикладом того, як заняття спортом можуть покращити якість життя та довголіття. Ця 81 річна жінка, почавши займатись бігом у віці 60 років планує за добу подолати дистанцію 3-х марафонів! А це складає 126 км!!!

При цьому вона завжди залишається енергійною життєрадісною людиною готовою зі всіма ділитись секретами свого щастя та довголіття.

Довідка:

Змагання з ультрамарафонського бігу проходять в Україні з 2004 року. Причому, щороку стають все більш популярними. Міжнародна марафонська команда Шрі Чінмоя щороку організовує близько 500 різноманітних стартів у 70 країнах світу - від забігів на 2 милі (близько 3,2 км) до найдовшого сертифікованого забігу на планеті (близько 5000 км) у Нью-Йорку (СІЛА). Вінничанин Ігор Мудрик , який є директором змагань , в 2011 році посів друге місце подолавши дистанцію ультра марафону в 5000 км за 45 днів .



Переглядів: 3227
Поширень: 0