Це – майстер спорту (мс) Віталій Терещук (60кг) - золота медаль, та мс Олексій Токарчук (69кг) – «срібло». Обох 16 – річних хлопців тренує Роман Вакалюк. І Віталій, і Олексій провели на ринзі по 3 боя. Турнір проходив у Бердичеві (Житомирська обл.).

Відмітимо, Турнір має вищу категорію «А», тобто за рівнем учасників його рейтинг можна порівняти з чемпіонатами Європи і світу серед молоді.

На змагання зібралися кращі представники молодіжного боксу світу, зокрема, з Росії, США, Китаю, Греції, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану тощо, всього з 14 країн. Україна виставили 3 збірні команди, - №1, №2 та №3. Всього змагалися 170 перспективних боксерів; по 10 в кожній команді, відповідно до вагових категорій.

Віталій Терещук, Роман Вакалюк, Олексій Токарчук, Юрій Будяк

Від нашого міста, окрім медалістів з МК ДЮСШ «Вінниця», в Турнірі приймали участь ще три боксери; вони посіли 5-і місця і провели по 2 боя. Це 17-річний мс Сергій Богачук з ДЮСШ «Орбіта» у вазі 64кг (тренер Микола Маньківський) та 16-річні боксери з ШВСМ кмс Микола Вацак у вазі 52кг і кмс Дмитро Горбульський (обох тренує Сергій Глущенко).

Олексій Токарчук

Зазначимо, участь боксерів Вінниці у Турнірі братів Кличків відбулася за підтримки президента Федерації боксу Вінниччини Олега Алекси, керівників обласного та міського спорткомітетів, відповідно, Сергія Дідика та Сергія Краєвського.

Кореспондент зустрівся з Юрієм Будяком, Романом Вакалюком та з боксерами Віталієм Терещуком і Олексієм Токарчуком. За словами медалістів, хлопці дуже раді медалям, здобутим на серйозному Турнірі.

Золота медаль Теращука

На питання відповідає Роман Вакалюк.

- Романе Валерйовичу, як Віталій Терещук боксував на золоту медаль?

- Він всі три поєдинки впевнено і, вочевидь, переможно провів. Всі судді одностайно визначили його переможцем з однаковим рахунком 3:0 в усіх трьох боях. У першій зустрічі здолав боксера Тунісу, у другій – представника Казахстану, а у фінальному двобої боксера іншої збірної України Віталія Петрова.

- Подробиці фінального бою можете розповісти?

- Суперник Віталія у фіналі був дуже титулований. Віталій Петров – триразовий чемпіон Європи серед молоді і вже має звання навіть майстра спорту міжнародного класу.

- Отакої! І як Віталій?

- Під час бою «не зважав на це». І «сухий» рахунок у фіналі (3:0) теж говорить сам за себе.

- Точаться розмови про те, що переможець Турніру братів Кличко може отримати звання майстра спорту міжнародного класу. Так, чи ні?

- Дещо інакше. Дійсно, розмови про це точаться, адже цей турнір вищої міжнародної категорії. Проте наразі ще офіційного рішення ще немає.

- А якщо рішення приймуть найближчим часом, то Віталій може отримати звання мсмк?

- Є шанси. Побачимо, що буде. До речі, переможці у турнірах категорії «А» серед дорослих (з 18 років) автоматично отримають звання майстра спорту міжнародного класу.

- Чого не вистачило срібному призеру Олексію Токарчуку для золотої медалі?

- Важке питання. Підсумкове рішення суддей 2:1 на користь суперника - американця. Проте, я вважаю, Олексій не програв. Поєдинок був, щонайменше, рівних боксерів. Глядачі у залі були відверто здивовані таким рішенням суддей.

- Як відбувалося вручення медалей переможцям і призерам?

- У день проведення фінальних боїв, 22 червня, приїхав сам чемпіон світу з професійного боксу Віталій Кличко (старший з братів – авт.) і особисто нагороджував кращих.

- Вболівальників багато було на Турнірі?

- Більше за 1200 чоловік! Змагання проходили у міському Палаці культури.

- Які у медалістів Турніру попереду відповідальні змагання?

- Наразі розпочнеться підготовка до чемпіонату Європи у Роттердамі (Нідерланди), який пройде 11 – 18 серпня. І Віталій Терещук, і Олексій Токарчук мають там виступати.



Переглядів: 10280
Поширень: 0