"Цього року українська збірна з баскетболу показала найкращий результат за всю історію. Наші спортсмени ввійшли до шістки кращих збірних команд Європи. Козацький дух, воля до перемоги, спортивний характер та вміння працювати в команді – це основа успіху. Ми додали до цих характеристик нашу українську гостинність та традиції. Так був створений логотип Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, який відбудеться в Україні. Це лого має стати символом найуспішнішого з усіх європейських баскетбольних чемпіонатів", - Віце-прем\'єр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет 2015 України Олександр Вілкул.

Директор турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський зазначив:

- Після вивчення пропозицій від кількох агенцій з бренд-дизайну ми зупинили свій вибір на португальській агенції Brandia Central, оскільки вже мали досвід успішної співпраці з ними під час розробки логотипів УЄФА ЄВРО 2012 та цьогорічного чемпіонату Європи з баскетболу U16. Португальські дизайнери провели унікальну роботу з вивчення давніх українських символів, традицій та мистецтва. Вони відчули глибину української традиції та зуміли представити її у сучасній інтерпретації, тісно поєднавши баскетбол з традиційними українськими танками – гопаком та арканом. Я впевнений, що кожен українець знайде в цьому образі щось своє, глибинне, а іноземці через символ турніру зможуть відчути неповторний український колорит.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков сказав:

- У серпні цього року Україна на високому рівні провела U16 чемпіонат Європи. Зараз збірна України стала головною сенсацією ЄвроБаскету-2013, увірвавшись до еліти європейського баскетболу. Україна вже змусила говорити про себе всю баскетбольну Європу. Через два роки наша національна команда буде ще сильнішою, а матчі ЄвроБаскету відбудуться в українських містах. Я впевнений, що ця хвиля зацікавленості баскетболом в Україні, яка є нині завдяки успіхам нашої збірної, значно примножиться з проведенням у нас чемпіонату Європи. Переконаний, що ЄвроБаскет-2015 стане найкращим в історії.

ЄвроБаскет 2015 проходитиме в шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові. У цих містах створюються сучасні мультифункціональні арени, які забезпечать комфортні умови для гравців та вболівальників. Арени можуть трансформуватися для проведення змагань зі ста видів спорту, а також масштабних концертів, виставок та шоу світового рівня.

Також буде побудовано шість тренувальних баз і три комплекси, які стануть місцем для тренувань збірних команд, які приїдуть на турнір. Після чемпіонату бази будуть передані дитячо-юнацьким спортивним школам, а комплекси - національним збірним України.

Завдяки Євробаскету 2015 приймаючі міста отримають новий імпульс для розвитку. Наприклад, Дніпропетровськ і Одеса отримають нові аеропорти – інвестори побудують сучасні термінали, а держава допоможе в створенні нових злітно-посадкових смуг.

- Запрошуємо баскетбольних уболівальників до нашої країни у вересні 2015 року. Україна чекає на гостей, щоб здивувати і порадувати. Кожен гість відчує, що таке свято по-українськи! - сказав Віце-прем\'єр.



Переглядів: 3412
Поширень: 0