Південна Пальміра прийняла фінальну частинуАматорської футзальної ліги України. Нагадаємо, організаторами цих змагань стали Асоціація міні-футболу (футзалу) України і Комітет аматорського, студентського та масового футзалу АМФУ. Упродовж 6 місяців 998 команд з 20 областей України і більше 11 000 гравців визначали переможців своїх міст і областей та виборювали право взяти участь у фінальних змаганнях.

Таке право, пройшовши 5-місячний нелегкий турнірний шлях, отримав переможець Чемпіонату міста Вінниці з футзалу та володар кубку обласного центру, «Енергетик».На фінальну частину змагань приїхали 15 команд з 15 міст − «Динамівець» (Житомир), «ФК» (Миколаїв), «Спортлідер-3» (Хмельницький), «КРІПТО» (Жовті Води), «УВС Олімп» (Кіровоград), «Княжий Ринок» (Львів), «Ріон» (Іллічівськ), «ХІТ» (Київ), «ТГО» (Одеса), «Надія» (Волинська область), «Спроба» (Нікополь), «Енергетик» (Вінниця), «Митник» (Ізмаїл), «Конкорд» (Кривий Ріг) та «Епіцентр К» (Івано-Франківськ).

«Енергетик» взяв участь у змаганнях у такому складі: 

1
14.07.1989
2
23.04.1991
3
01.01.1988
4
09.02.1983
5
01.03.1985
6
06.11.1983
7
03.01.1991
8
02.03.1990
9
06.03.1983
10
30.05.1990
11
26.03.1990
12
23.05.1990
13
05.07.1974
     

Вінницька команда «Енергетик» завоювала бронзу на Аматорській футзальній лізі України

Для визначення груп був проведений сліпий жереб, внаслідок якого Вінничани потрапили до групи «Г». Туди ж-«Митник» (Ізмаїл), «Конкорд» (Кривий Ріг) та «Епіцентр К» (Івано-Франківськ).
Відповідно до регламенту змагань за підсумком групового етапу команди розбивались на дві ліги: вищу та першу.

Для наших хлопців групові змагання видалися нервові, але дуже вдалі. Перший матч наші грали з «Митником» - молодою командою, яка вміє грати у футзал. Перший тайм пройшов при невеликій перевазі «Енергетика», хоча і завершився нічийним рахунком 2:2. У таймі ж другому наші хлопці додали і впевнено перемогли суперників 6:2. Кращим гравцем цієї зустрічі був визнаний Вадим Чернега, який поклав у ворота суперників 4 голи.

Другу гру довелося грати з визнаними у Державі лідерами футзалу Івано-Франківцями, у складі яких грали двоє професійних футзалістів з неодноразового чемпіону України «Урагану». Дебют поєдинку більш ніж впевнений -4:1. Після цього Франківці замінили голкіпера на польового гравця і почалося… Використовуючи професійні навички гри у футзал, представники гіпермаркету заволоділи ініціативою та почали «катати» наших. Віддаю належне і нашим хлопцям, які оборонялися усі як один, стоячи стіною перед воротами Степанюка, та використовуючи напівмоменти для того, щоб вразити ворота суперників. Результат матчу 8:4 на користь «Енергетика». Після цього матчу про Вінницю заговорила футзальна Україна, а президент Асоціації міні-футболу (футзалу) України Сергій Владико став палким уболівальником нашої команди та відзначив, що був би радийаби на професійній футзальній мапі Держави, з’явилася самобутня команда із Вінниці. Кращим гравцем у нашій команді став Костянтин Мазур.

Третій матч для Вінничан не вирішував стратегічних завдань, проте «Енергетики» не зупинилися на досягнутому і переграли команду з Кривого Рогу з рахунком 8:2. Кращим у цій зустрічи був Олексій Пивовар.

Вінницька команда «Енергетик» завоювала бронзу на Аматорській футзальній лізі України

Зайнявши перше місце у своїй групі, вінницькі футзалісти отримали право виступати у вищій лізі Аматорської футзальної ліги України, вийшовши за жеребом на господарів та одного з фаворитів турніру «ТГО» з Одеси. Цей матч відвідаларекордна кількість вболівальників. Заряджені на перемогу вінничани у перші 10 хвилин повели у рахунку 3:0. Одесити скористалися правилом заміни голкіпера на польового і почали систематично та впевнено накочувати хвилі атак на ворота подолян, втім відчайдушні дії у захисті не дали господарям можливості вразити ворота Степанюка. Переломним моментом міг стати рахунок 5:3 на нашу користь, але – знову відзначився Олексій Пивоарта довів, що у Вінниці є не лише майстри футболу, а і класні футзалісти.Вінничанин переграв у куті майданчика двох одеситів та віддав вивірену передачу на Заводяна. Андрій не схибив та вразив ворота господарів. Незважаючи на якісну та потужну гру «ТГО», «Енергетик» вистояв та закінчив матч із рахунком 8:4 на свою користь.

Півфінал довелося грати з «Княжим ринком» зі Львову, у складі яких також можна було побачити гравців професійних футзальних команд. Провівши важкі фізиОлексія Пивовара визнано кращим нападником Аматорської футзальної ліги Українично та психологічно попередні ігри, вінничани вийшли на півфінал загартованими і з бажанням дати бій фут зальному гранду. Перший тайм проходив за невеликої переваги львів’ян, але завершився з рахунком 1:1. У другій половині наші додали і перехопили ініціативу. Нагоди для взяття воріт мали Пивовар, Мазур, Чернега, однак, не щастило. Натомість «Княжий ринок» використав чи не єдину можливість і повів в рахунку 2:1. Програючи, на останній хвилині, воротар «Енергетика» долучився до атаки, але львів’яни перехопили м’яч і забили третій гол. Нажаль, матч завершився поразкою, але хлопці не засмутилися ставши бронзовими призерами вищої ліги аматорської футзальної ліги України. Першим став Київський «Хіт», а срібло отримали футзалісти зі Львова, програвши фінал із рахунком 2:0. Кращим гравцем півфіналу став Олексій Пивовар.

За результатами змагань саме Олексія Пивовара визнано кращим нападником Аматорської футзальної ліги України, а Владислава Степанюка кращим гравцем у складі «Енергетика». На думку автора цього звіту необхідно відмітити кожного гравця та керівників вінницької команди, адже хлопці протягом всього турніру були як єдиний механізм і віддали всі сили та уміння для того щоб принести нашому краю такий чудовий результат.

Окремо, Вінницька міська федерація футболу висловлює подяку директору команди «Енергетик» Ігорю Козаку та почесному президенту команди Андрію Поліщуку. Саме ці люди зробили усе можливе, щоб зібрати до колективу найкращих вінницьких ФУТЗАЛІСТІВ, які достойно представили наше місто та область у Всеукраїнських змаганнях!



Переглядів: 5211
Поширень: 0