Вінничанка Джойс Коба виступить на ІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх. Її, рішенням виконкому НОК України, внесено до складу «жовто-блакитної» збірної. Олімпійські ігри з 16 по 28 серпня прийматиме китайське місто Нанкін. У нашій команді 58 юних атлетів віком від 14 до 18 років з 20 регіонів України.

16-річну бігунку з Вінниці Джойс Кобу називають однією з найперспективніших легкоатлеток України. На Європейському юнацькому олімпійському відборі в Баку українка виграла 200-метрівку і встановила рекорд змагань - 23,81 секунди. Цей результат нашої талановитої співвітчизниці став кращим в Європі в цьому сезоні. Примітно, що Коба також побила рекорд Вінницької області, що належав раніше олімпійській чемпіонці Ігор у Пекіні Наталії Добринської.

Вінничанка Джойс Коба виступить на Олімпіаді у Китаї

- Ми з тренером дуже задоволені результатом в Баку, - каже Джойс Коба. - Уже 11 серпня вирушаємо в Китай. Моя мрія - потрапити у фінал Юнацької олімпіади, а там як Бог дасть. Але хотілося б показати швидкі секунди і зайняти високе місце.

Народилася легкоатлетка у Вінниці, тут живе і тренується. Вже в молодших класах вчитель фізкультури помітив у дівчини талант до бігу. У 11 років пішла займатися до тренера Володимира Прошина.

Вінничанка Джойс Коба виступить на Олімпіаді у Китаї

- Ніколи не забуду свої перші змагання. Тренувалася всього лише місяць і була така щаслива, що виграла забіг на 100 метрів з результатом 15 секунд, - продовжує спортсменка. - Але вже через п\'ять хвилин радість змінилася розчаруванням, так як дізналася, що за часом не потраплю у фінал. А вже через три місяці виграла першість України у своїй віковій категорії.

Вінничанка Джойс Коба виступить на Олімпіаді у Китаї

- Напевно, це правда, що темношкірі спортсмени генетично схильні до легкої атлетики. У мене тато африканець, він не має ніякого відношення до спорту. Серйозно займалися спортом мама і тітка. Моя тітка Алла свого часу була чемпіонкою України серед дівчаток. 60 метрів вона пробігала з результатом 7,62 секунди. Я лише цього року змогла побити її особистий рекорд 22-річної давності, чим дуже пишаюся. До речі, тітці 39 років, але вона до цих пір успішно виступає на ветеранських змаганнях, - розповідає талановита спортсменка.

Вінничанка на Олімпіаді буде серед більш як 3,5 тисяч атлетів з 170 країн. У ході змагань в колишній столиці Китаю будуть розіграні 184 комплекти нагород у 26 видах спорту. Найбільше число українських спортсменів виступить у легкоатлетичному турнірі.

Фото зі сторінки Джойс Коби у соціальній мережі



Переглядів: 8683
Поширень: 0