Саме підготовці організації та проведення чемпіонату і було присвячено засідання відповідного оргкомітету в облдержадміністрації, яке пройшло 27 травня. Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Л.Спірідонової та за участі начальників управлінь фізичної культури і спорту О. Фєнєва, начальника управління охорони здоров’я і курортів О.Жупанова, представників причетних структур були розглянуті ключові питання, вирішення яких необхідне для успішного проведення чемпіонату.

У змаганнях прийматимуть участь збірні команди областей нашої держави та міст Київа і Севастополя. За попередніми заявками у заході візьмуть участь більше 600 юних спортсменів, за якими спостерігатимуть 120 суддів та тренерів.

Заступник голови облдержадміністрації Л.Спірідонова зазначила, що доручення проведення змагань державного рівня є проявом визнання професіонального розвитку легкої атлетики у Вінницькій області. Легкоатлети Вінниччини постійно представляють свій край на найвищих спортивних форумах, як то Олімпійські ігри, чемпіонати світу та Європи. «Вінниччина приймає чемпіонат невипадково, адже у минулому році саме наша спортсменка Н.Добринська виборола золоту нагороду на Олімпійських іграх. Ми маємо чим пишатися, і тому повинні підготуватися на найвищому рівні» - підкреслила Л.Спірідонова.

Начальник управління фізичної культури і спорту О.Фєнєв відзначив, що завдяки реконструкції стадіону в Центральному парку культури і відпочинку ім.Горького чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат повернувся до Вінниці, після тривалого проведення у м. Біла Церква. У цьому році змагання вперше проходитимуть під патронатом Міністрерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

В ході засідання були розглянуті питання, які стосуються забезпечення приїзджим гостям належних умов для проживання, створення стабільної системи харчування, виділення місць для необхідних тренувань, та швидкого надання медичної допомоги у разі необхідності.

Любов Спірідонова доручила управлінню фізичної культури і спорту облдержадміністрації розробити чіткий план, в якому будуть відзначені всі ключові моменти підготовки і проведення чемпіонату України. Адже від належного проведення заходу Вінниччина отримає не лише авторитет у спортивному співтоваристві, а й, окрім того, проведення змагань сприятиме залученню інвестицій в область. За виконання комплексу робіт щодо облаштування проживання, харчування спортсменів, оренду стадіону у бюджет м. Вінниці надійде близько 500 тис. грн.


Переглядів: 3523
Поширень: 0