Вінниця стала одним з небагатьох українських міст, де створені професійні скейт-парки. Лише великі міста - Львів, Харків, Київ, Одеса, мають такі майданчики з екстремального спорту. Втім, харківські друзі вінницьких екстремалів, які завітали на відкриття скейт-парку, запевняють, що вінницький майданчик - є найкращим в Україні. Екстремальні елементи для щойно відкритого скейт-парку виготовлені однією з найкращих фірм спортивного обладнання у Європі «Техрампс». Це обладнання є сертифікованим. Тому вінницький скейт-парк є одним із небагатьох професійних майданчиків нашої держави, що повністю відповідає європейським стандартам безпеки. Він є багатофункціональним, адже тут зможуть кататися скейтери, ролери та бі-міксери.

Минулого року під час зустрічі з вінницькими екстремалами міський голова Володимир Гройсман домовився з ними про те, що на відреконструйованих площах та скверах, покриття яких досить швидко руйнується, - вони кататися не будуть. Відтак виникла проблема - де ж саме кататися вінницьким ектремалам. «Я зустрічався з нашими молодими екстремалами торік, і ми обговорювали цю проблему: що такий скейт-парк для них необхідний, - каже мер міста. - Я думаю, що це буде улюблене місце нашої молоді. Екстремали міста вже хочуть створити Вінницьку федерацію екстремального спорту і ми її підтримаємо. Надалі ми будемо збільшувати можливості цього скейт-парку для того, щоб молодь і надалі могла займатися екстремальними видами спорту».

Проект вінницького скей-парку розроблявся протягом кількох зустрічей представників фірми з місцевою молоддю. Саме вона надавала пропозиції щодо того, яким бути скейт-парку. «Більша частина молоді прислухалися до мого прохання не кататися на площах міста, за що велике їм спасибі, - розповідає Володимир Гройсман. - На сьогодні є місце, де вони зможуть займатися своїм захопленням професійно. Адже обладнання, яке тут встановлено, є найкращим».


Переглядів: 7445
Поширень: 0