В період з 23 лютого по 1 березня цього року проведено 10 обласних змагань, спортсмени Вінниччини взяли участь у 14 всеукраїнських та 1 міжнародному заходах. Про це повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту Сергій Чернявський під час апаратної наради в голови облдержадміністрації.

Значних здобутків спортсмени досягли на змаганнях Всеукраїнського рівня. Так, 26 лютого у Львові завершився чемпіонат України зі стрільби кульової у приміщенні. Чемпіоном змагань став вінничанин Павло Крепостняк. Цього ж дня в м. Вінниця фінішував чемпіонат України з класичних шахів серед юнаків та дівчат до 14 років. Срібну нагороду виборов вінничанин Віктор Матвіїшен.

З 24-28 лютого в м. Чернігів був проведений Кубок України з важкої атлетики. Срібною призеркою змагань стала спортсменка з Тульчина Любов Кураченко. В цей час в Ужгороді відбувся чемпіонат України з волейболу «Дитяча ліга» серед юнаків 2000-2001 років народження. Збірна команда області посіла 3 місце. А в м. Луцьк відбувся чемпіонат України з волейболу «Дитяча ліга» серед дівчат 2000-2001 років народження. Збірна команда області посіла 2 місце. Обидві команди братимуть участь у фінальній частині змагань.

В останні дні лютого в Харкові був проведений черговий тур чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд супер-ліги. Команда ВК «Вінниця» двічі поступилася команді «Юракадемія» з м. Хакрів і посідає третє місце з 7 команд, які беруть участь у змаганнях. З 27.02-01.03.2015 у Львові був проведений чемпіонат України з боротьби самбо серед чоловіків і жінок. Золоту медаль змагань виборов Дмитро Стременовський, а третє місце посіла Лілія Кавнійчук. Спортсмени представляли Вінниччину та з м. Ладижин і вперше виконали норматив майстра спорту України.

Першого березня в м. Виноградів Закарпатської області завершився зональний чемпіонат України (західна зона) з греко-римської боротьби. Від Вінницької області взяли участь 18 спортсменів, 15 з них вибороли право взяти участь в загальному чемпіонаті держави з цього виду спорту. Чемпіонами змагань у своїх вагових категоріях стали Владислав Скрит зі Жмеринки, Артем Заморський (Жмеринка-Вінниця) та Назар Довгий з м. Вінниця.

27 лютого в м. Могильов (Білорусь) завершилась товариська зустріч між легкоатлетичними командами України та Республіки Білорусь. Вінничанка Джойс Коба стала переможцем змагань з бігу на 400 метрів, 3-тє місце у легкоатлетичному п\'ятиборстві посів Олександр Недоснований, спортсмени є учнями Вінницької обласної СДЮСШОР з легкої атлетики, директор Микола Закревський).



Переглядів: 3644
Поширень: 0