18 травня Фонд Кличко урочисто відкрив спортивний майданчик у вінницькій школі №27. Саме цю школу обрав Фонд на всеукраїнському конкурсі «Клич друзів – граймо разом!», що проводився у березні-квітні вже вдесяте з 2005 року.

15 квітня Фонд Кличко оголосив переможців конкурсу. І менш як за місяць красунчик-майданчик уже знаходиться в епіцентрі гучного спортивного свята. Це на подвір’ї загальноосвітньої школи №27 м. Вінниця відбувається урочисте відкриття спортивного майданчика за участю команди Фонду Кличко, представників Фундації Coca-Cola, батьків та мешканців міста. Новенькі спортивні снаряди приваблюють яскравістю барв і новизною. Таких об’єктів з’явилося в Україні 20 у 2015 році. У Вінниці – один з них. Усього ж за десять років соціальної ініціативи «Клич друзів – граймо разом!» Фондом Кличко встановлено понад 160 спортмайданчиків. Метою цієї багаторічної діяльності є заохочення дітей до занять спортом шляхом розвитку спортивної інфраструктури. Ініціатива відбувається за рахунок гранту Фундації Coca-Cola.

Школа №27 отримала від фонду Кличко сучасний спортивний майданчик

Вінницька 27-ма школа вражає своїми спортивними перемогами у всеукраїнських спортивних турнірах серед учнів та кількістю випускників, які досягнули високих результатів у професійному спорті. Директор школи Олексій Андрійович Терновой пояснює: «У нас як такого офіційного спортивного напрямку немає, але у школі діє дуже потужна спортивна кафедра». Шкільні команди з футболу  та інших видів спорту – неодноразові переможці всеукраїнських, міських і обласних турнірів. Олексій Андрійович підкреслює, що всі їхні  спортивні секції є частиною шкільного виховання учнів, а не платними курсами. Коли проводилася реконструкція інженерних систем, старий спортивний майданчик демонтували. «Я подивився на структуру майданчику Фонду – він дуже гарно вписується там, де він має стояти – він туди як просився…– у нас немає перекладин, турніків, баскетбольних кошиків на вулиці… тільки футбольне поле … у нас багато спортивних гуртків, і коли гарна погода – краще займатися на вулиці, а не у залі», - каже директор. Він сам активно займається спортом, стежить за спортивними проектами. Підписаний на розсилку новин від Фонду Кличко. Звідти він і дізнався про конкурс, який приніс успіх очолюваній ним школі.

Школа №27 отримала від фонду Кличко сучасний спортивний майданчик

Цьогоріч заявки на конкурс вперше приймалися виключно в електронній формі на новому порталі Фонду. Внаслідок цього нововведення було отримано понад 2 000 заявок від середніх шкіл та зареєстровано майже 15 000 нових друзів Фонду. «Технологічні новації були розраховані на те, щоб зробити участь у конкурсі доступною всім, максимально легкою, не забюрократизованою та повністю прозорою. Цей крок виправдав себе. Ми побачили різке збільшення надходження заявок від шкіл та були приємно вражені активністю в голосуванні за ці заявки. Загальна кількість отриманих балів на порталі сягає майже 1 мільйон 500 тисяч», - повідомила виконавчий директор Фонду Кличко Аліна Носенко.



Переглядів: 6176
Поширень: 0